Verbraak stepper inn for Thomson

Den nyopererte Alex Thomson har fått startforbud av legen før Barcelona World Race som starter imorgen. Inn kommer seileren fra Majorstua, Wouter Verbraak som har vært meteorologisk konsulent for teamet.

Publisert

Wouter Verbraak er nettopp kommet ut fra pressekonferansen i Barcelona og har vært på sykebesøk hos den uheldige Alex Thomson som igjen har fått en av seilsportens klassikere ødelagt for seg. Når er det klart at han tar Thomsons plass før starten imorgen.

Blindtarmbetennelse satte stopper

Det var igår at Alex Thomson fikk diagnosert blindtarmbetennelse etter å ha gått med magesmerter i noen dager. Heldigvis ble dette oppdaget før start i jorden rundt seilasen. Akutt blindtarmbetennelse til havs kunne fått fatale følger for den britiske seileren.

Ikke uforberedt

Wouter Verbraak har vært knyttet til Hugo Boss teamet i hele høst, primært som strateg og meteorologisk rådgiver for Alex Thomson og Andy Meiklejohn. Men Verbraak er også kontrahert som reserveskipper og har derfor gjennomgått alle tester og har alle formaliteter klarert for å kunne steppe inn før start. Ingen hadde imidlertid trodd det noen gang skulle være aktuelt for Vernbraak å seile i regattaen, og mens han tilbragte de siste dagene før start i Barcelona med å gi seilerne de siste oppdateringer på vær og strategi, var familien på hytteferie i Trysil. Igår måtte derfor fru Kristine og sønnen Nicolas kaste seg på flyet til Barcelona, mens regattakomiteen har arbeidet på spreng for å løse formalitetene rundt et skipperbytte.

Kan komme ombord senere

Legen anslår at det vil ta fire uker før Alex Thomson igjen er fit for fight. I mellomtiden skal kona nedkomme, med termin om 14 dager. Regattaledelsen for Barcelona World Race har gitt Thomson tillatelse til å komme tilbake i regattaen og vil trolig akseptere at laget unngår tidsstraff. Både ledelse og konkurrenter later til å mene at laget har fått straff nok. Trolig blir det aktuelt å gå ombord på Kanariøyene, på Kapp Verde eller øygruppen Fernando de Noronha utenfor kysten av Brasil.

Full gass fra start

Hugo Boss laget med Wouter Verbraak og Andy Meiklejohn kommer til å gi full gass fra start. Verbraak har seilt lite med den aktuelle båten, men har siden han seilte med det russiske laget i Volvo Ocean Race, blant annet sammen med Micklejohn, vært fast navigatør oh mannskap på amerikanske «Rambler».

Barcelona World Race er tomannseilasen i Open 60 non stop jorden rundt med start og innkomst i Barcelona. Starten går imorgen kl 1300 lokal tid. Seilas skal følge med når Majorstuens store sønn debuterer i Open 60 klassen.

Les mer på Alex Thomson Racing hjemmeside