Verdensmestere i OL-året
Verdensmestere i OL-året

Verdensmestere i OL-året

TEAM SONAR er verdensmestere.

Publisert

Åtte måneder før Paralympics har TEAM SONAR, Aeksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen, tatt VM-gull i Sonar. Med god margin.

Det norske Sonar-laget vant mesterskapet med totalsummen 28 poeng, 12 poeng foran det franske laget. Vinner-serien ser slik ut: 4–4–2–6 –(9]–1–1–1–3–6.

– Det er flott å se at det løsner skikkelig for dette laget etter all den treningen som er lagt ned, sier generalsekretær Espen Guttormsen på Norges Seilforbunds nettsider.

HENTE INN VIND. – Den første dagen var det ingen vind og dermed ingen race for Sonarene. Onsdag var vinden tilbake, og for å hente inn på de to tapte racene fra dagen før ble det gjennomført tre race der den norske Sonaren fikk plasseringene 4, 4 og 2. Med disse plasseringene lå nordmennene på 2.plass sammenlagt så langt av de tolv deltagende Sonarene, skriver TEAM SONAR i en en pressemelding.

– Torsdag var det fine vindforhold og denne dagen ble det også gjennomført tre race. Den norske Sonaren fikk to dårlige race og ett bra denne dagen. Det var flere lag som hadde hatt en dårlig dag, så Norge lå fortsatt på 2.plass sammenlagt, men nå bak England. Blant båtene i toppen var det veldig jevnt, lyder rapporten.

På fredag startet dagen med bra vind, men det var store skift på banen og vanskelige forhold. Den norske Sonaren startet bra, ledet stort sett hele racet og vant med god avstand til resten av feltet. Vinden døde ut etter ett race og dagens andre race ble kansellert. Med fredagens prestasjon rykket nordmennene opp på 1.plass sammenlagt.

VUNNET FØR SØNDAG. – Lørdag var det mye vind og mange skift. I første race spilte nordmennene riktig i forhold til skiftene og kom først i mål. I det andre racet måtte laget ta en straff da de var nær en fransk båt idet startskuddet gikk. Etter å ha tatt straffen, lå laget sist i feltet, men klarte å klatre seg oppover og avsluttet som nr 3 i mål. Nå lå den norske Sonaren på 1.plass med elleve poengs ledelse og dermed var det ingen som kunne gå forbi. Den norske Sonaren har vunnet VM før siste race på søndag, avslutter TEAM SONAR.

Neste på programmet for TEAM SONAR Miami OCR som starter neste helg.

Det deltok totalt 12 Sonar-lag, fordelt over ni nasjoner.