Vestfjordseilasen for 28.gang

Vestfjordseilasen er Nord-Norges største seilas som i de senere år har samlet opptil over 100 seilbåter fra vikingeskip, Fembøringer, Åtringer og Colin Archer-skøyter til moderne seilbåtene.

Publisert

OVER: Nordlandsbåter og  moderne båter seiler side om side over fjorden. «Fauskeværingen» under seilasen i 2008. foto: Linn K Hansen.

Pressemelding:

Siste helga i juni 2009 arrangeres Vestfjordseilasen for 28.gang. Seilasen går fra Grøtøy/Nordskot i Steigen over Vestfjorden til Kabelvåg i Lofoten.  Bakgrunnen for seilasen er at man ønsket å vekke til liv kappseilasene som i gamle dager gikk fra kystleia over til Lofoten i forbindelse med Lofotfiske. Bodø Seilforening er arrangør for selve seilasen, mens Nordskot og Omegn Bygdelag som vanlig står for arrangementene på Nordskot.

Startskuddet for selve seilasen går lørdagsmorgen – 27.juni, - men allerede torsdag starter man festlighetene på Nordskot, med seilerpub på “Feskbruket”,– et sjarmerende og nyrestaurert gammelt fiskebruk – som er Nordskots forsamlingshus. “Feskbruket” ligger på kaia, sentralt og lett tilgjengelig for alle, også de som kommer inn med båt.

Fredag vil det være en del uteaktiviteter i kaiområdet, her planlegges markedsplass med barneridning, vaffelsalg, stands og salgsbuer.

Klokken 16.00 åpner “Fiskerestaurant” – som er årets versjon av det tidligere “Havrettsbordet”.  Også i år får man kjøpt tradisjonelle og spesielle havretter, forberedt av profesjonelle kokker og stedets innbyggere.  I fjor kunne man kjøpe billett til Havrettsbordet på forhånd – slik vil det ikke være denne gangen.  Man har i år valgt å gå bort fra ordning med bordsettinger, og vil heller holde åpen restaurant, der gjestene kommer når de ønsker det, innenfor restaurantens åpningstid – fra klokken 16.00 til 22.00.  Slik håper man å få lettet pågangen noe, og få mer flyt i servering og service. 

Det vil kunne forekomme at restauranten er full, og at man må vente på bord, slik det også er ved andre populære spisesteder 

Selve matserveringen arrangeres i bufeet, med selvforsyning.  Gjestene betaler en pris for å kunne forsyne seg fritt fra havrettsbord.  Pris på havrettsbufeeten er satt til kr 350,-. I år vil det også fines egen barnemeny.

Kl 22.00 fredagskveld er det klart for fest – også dette ved “Feskbruket”. Restauranten blir nå stengt, men det vil selges grillmat utendørs. Det blir levende musikk. Inngangspris på festen er kr 150,-. Festen har 15-års aldersgrense.  Det legges opp til utefest, men også puben på “Feskbruket” vil være åpen.  Det blir salg av øl og vin, og festen vil være sikret med godt vakthold.

Informasjon om Seilasen finnes på hjemmesiden til Bodø seilforening.

Påmelding til Vestfjordseilasen gjøres til Bodø Seilforening og klasseinndelingen vil følge det som har vært vanlig de siste årene. Båtene blir større og større og derfor har grensene på LYStall økt sakte men sikkert. Kunngjøringa finnes på Bodø seilforenings hjemmeside i menyen til venstre under Regattaer og Vestfjordseilasen. For å delta i LYS klassene må en melde seg på innen 19. juni.