Bankekryss til Stavern

2. februar var varm, men det blåste opp mot 12 m/s fra sydvest.

Publisert

Det var en delt guttegjeng på Bolærne fredag 2. Februar. Det skulle blåse frisk fra syd vest den dagen, men enda friskere fra nordvest dagen etter. Om bord Forgusen ”Smily IV” var det enighet i å ta kryssen med en gang, og heller satse på god bør på lørdag på vei hjem. De andre båtene hadde bestemt seg for Strømstad og slik ble det.

Rotete sjø

Vi stod ut på 170 grader for styrbord, og tok et slag syd for Færder fyr. Der var det rotete sjø, og det skapte ubehagligheter for en del av mannskapet. Med kryssfokk på stagseil o revet storseil hadde vi bra balanse i båten, men vi gikk glipp av høyden og måtte ned for å få kraft gjennom sjøene. Litt skuffe ble vi da vi slo over på babord og hadde nærmest trodd at nesten sto opp målet. Vi slo over omtrent 95 grader.

Vestavær

Det klarnet fra vest og vinden dreide i vår disfavør så langt øst som vi lå. Men vi fikk en nydelig ettermiddag og fikk gleden av å se solen gå ned i havet i det vi nærmet oss Stavern.

Død by

Stavern om vinteren er låst og lukket, men vi fant oss en Pizza restaurant vi kunne få oss en matbit. I dag kom solen opp i øst, rett etter at fullmånen gikk ned i vest.

Powered by Labrador CMS