Bruktbåter velkomne

Om drøye to uker er det klart for vårens Båt- og bryggeliv- messe i Sandefjord. Per dags dato er ca 120 båter påmeldt. – I år har vi også åpnet for at utstillere kan ha med seg bruktbåter til fremvisning, sier sjef for Båt- og bryggeliv Espen Berg.

Publisert Sist oppdatert

– I fjor hadde vi rundt 240 båter til utstilling, noe som var  suveren rekord i forhold til alle tidligere år, sier Berg.

At antallet utstillerbåter blir noe lavere i år enn fjor er et naturlig resultat av den situasjonen båtbransjen befinner seg i, mener han, og viser til at krisen i småbåtmarkedet medfører at flere båtforhandlere rett og slett ikke har båter ledige på lager.

– Båtbransjen er i stor endring, og det som har skjedd  det siste året setter spor. Nå finnes det flere bruktbåter til salgs enn nye båter, argumenterer Berg. Ledelsen i Båt og Bryggeliv har derfor invitert forhandlere til å ta med brukbåter til visning under båtmessa.

I forkant av Båter i sjøen til høsten vil Sandefjord dessuten være araena for en ren bruktbåtmesse, avslører Berg.

– Vi har vært i nær dialog med Norboat om dette, og satser på å lage en bruktbåtmesse med besøkende fra hele Østlandsområdet.

Nøyaktig dato og sted er foreløpig ikke bestemt.