Grus fra moloen ble blåst om bord.
24 m/s viste vindmåleren på Steilene i natt.
Fenderene ble revet opp av stor sjø innenfor moloen i Åsgårdstrand

Søvnløs natt i Åsgårdstrand

Med storm i kastene ble det en lite hyggelig avslutning på høstferien om bord i «Smily IV».

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Rolig morgen etter slitsom natt for «Smily IV» i Åsgårdstrand

Det var kraftig uvær natt til søndag på Østlandet. NRK melder om en hel flytebrygge som slet seg løs full av kostbare båter ved Nøtterøy.

Vindmåleren på steilene noterte vind på 24 m/s, som er storm i indre Oslofjord.

Skadete båter i Åsgårdstrand

Finn Audun Bostad lå innenfor moloen i Åsgårdstrand og opplevde at stor sjø holdt på å knuse den 44-fots store Forgusen «Smily IV». Her er hans beskrivelse av natten.

– Gårsdagens kuling slo til med full styrke i Åsgårdstrand i natt. Det begynte å blåse tidlig på kvelden, men først ved 2-tiden var vinden oppe i ca. 20ms. Innenfor moloen var det lenge rolige forhold, men da bølgene utenfor fikk bygget seg opp tilstrekkelig kom svellet.

Båtene som lå innenfor steinkaien fikk føle kreftene for fullt.

I løpet av noen timer frem mot kl. 06 ble båtene slengt kraftig frem og tilbake, og inn mot kaien. Båter som har faste plasser lenger inn ble gjenntatte ganger slengt med baugen inn mot land. Flere båter fikk fullstendig ødelagt baugbeslag, og fikk knusningsskader i baugen. En Sun Fast som har plass på nordsiden av annlegget fikk gjennomgå skikkelig, og er nok ikke seilbar på en stund.

Søvnløs natt

– Med tre voksne og fire barn ombord på høstferie, ble den siste natten i Smily IV temmelig søvnløs. En gjennomgang av skadene i det flotte solskinnet i morgentimene i dag viste ødelagte fenderlister og rekkestøtter. Flere fendere var pungtert, og 16mm tauverk hadde røket tvers av. Utrolig at kryssholdtene har holdt! Aktre styrbord kryssholdt er løst, men har holdt stand.

 

De store bølgene har slått inn helt over kaien og lempet store mengder med grus på dekk.

Har du opplevelser eller bilder  fra stormen som du ønsker å dele med Seilas' lesere så send oss en mail her.

Vi har laget en samlinger med vindmålere langs kysten. Den finner du her.