Vi hadde aldri under ti knop i vindmåleren, sa With

Årets Helly Hansen Skagen Race ble en regatta for de store båtene som kom i mål ennå mens vinden holdt.

Publisert

- Derfor blir det mindre interessant å regne over all seieren, sa Christen With som imidlertid var godt fornøyd med å ha holdt Kong Haralds TP52 Fram XVI bak seg fra start til mål. - Vi kom foran dem fra start og selv om vi ikke har direkte glede av svingkjølen vår før det begynner å blåse litt, dro vi fra Fram jevnt og trutt hele veien, sa With da vi møtte ham i Skagen etter målgang.

Christen With er sailing master og strateg på Ole Martin Vordahls Camilla, avdøde Einar Sisseners Cookson 50 Al Capone, som han fikk levert i fjor, og som han fikk seilt med såvidt før han gikk bort. For Vordahl som like å komme først i mål er dette den rette båten. Han eier fremdeles en Seacart 30 som han har tatt line honors i de tre siste Færderseilasene med.

Nå har han fått med seg et sterkt lag som foruten With bestør av rormennene Peder Jahre og Bjørn Mørland Pedersen, storseiltrimmer Nisse Nordenstrøm og navigatøren, Askermannen Nils Melsom Kristensen som er i ferd med å utdanne seg til å bli meteorolog.

Nå bød ikke årets seilas på de største navigasjonsmessige utfordringer. De store båtene strakk på styrbordss halser fra start helt til Østre merke rett før mållinjen som ligger ved innløpet til Skagen havn. Det var først på dette strekket det ble nødvendig å krysse.

Camilla var inne kl 0811, ca 20 minutter foran Fram XVI, men båten hadde bare trengt ca. halvannet minutt for å slå båten på korrigert tid. Nå ble det klasseseier i ORC Club foran Fram XVI og Norsteam ex Fram XV som består av et lag unge seilere rekruttert av Norges Seilforbund og som satser på storbåtseiling. Bjørn Lofterød er sportslig ansvarlig for dette prosjektet og var sjef ombord, der også Seilas´ Linn Krogh Hansen deltok for anledningen.

Powered by Labrador CMS