Viktig seier for Alinghi idag

Etter en jevn start og et tidlig overtak for Team New Zealand tok ALinghi over og unngikk å falle i de store fellene som felte laget igår.

Publisert

Begge kom ut på styrbords halser, med Emirates Team New Zealand tett i le. I begynelsen holdt Alinghi posisjonen og kunne ha kjørt konkurrentene helt ut ver babord layline, menTNZ klarte å presse seg opp til å sjenere Alinghi slik at Ed Baird var tvunget til å slå seg over på styrbordsiden. Resten av kryssen forløp relativt udramatisk, selv om Alinghi stadig hadde tendens til å slippe TNZ langt unna seg. Ved merket ledet den sveistiske båten med 20 sekunders forsprang.

Igjen ble det stor separasjon mellom båtene på lensen og det så en stund ut til at TNZ hadde mer trykk fra sin posisjon. Alinghi holdt imidlertid godt unna da vinden slo gjennom på hele feltet og opparbeidet mot slutten et større forsprang slik at de kunne runde med 15 sekunder tilgode. Igjen oppsto en farlig situasjon da Alinghi gikk til høyre, TNZ til venstre, uten at Alinghi gjorde tegn til å ville følge. Etter hvert ble det 800 meters separasjon mellom båtene, men da TNZ slo og båtene møttes ledet Alinghi stadig med 100 meter. På slutten av kryssen kjørte Brad Butterworth konservativt og dekket konkurrenten hele tiden, men ved runding var differansen likevel redusert til 25 sekunder.

På den siste lensen jibbet begge båtene hyppig i den lette vinden, men det oppsto likevel en betydelig lateral separasjon mellom de to. Alinghi var imidlertid aldri seriøst truet og kom i mål 30 sekunder foran TNZ.

Nå er det 2-2 i den jevneste America´s Cup finale siden 1983. Hvildag imorgen og ny fight fredag

Powered by Labrador CMS