Volvo Ocean Race

Mapfre vant prologen
Mapfre vant prologen

Mapfre vant prologen

Lite vind i starten skapte forsinkelser i seilasen fra Lisboa til Alicante og arrangøren avsluttet seilasen ved Marbella.

Publisert Sist oppdatert

«Mapfre» krysset mållinjen rett før kl 1200 idag og var 16 minutter og to sekunder foran «Brunel» på andre plass. Alle båtene er nå i  mål, den siste av dem tre timer og ni minutter bak vinneren. Alle ventes å være i Alicante i løpet av formidagstimene i morgen, men da for motor.

Xabi Fernandez og laget hans har nå vunnet begge de to obligatoriske seilasene i forberedelsene til Volvo Ocean Race. Selv om disse ikke er poenggivende på noen måte, bekrefter det at den spanske båten akkurat i dette øyeblikk er den som er best forberedt til jorden  rundt regattaen.

Mapfre vant prologen
Mapfre vant prologen

«Mapfre» og «Dongfeng» er favoritter

Ian Walker
Ian Walker

Ian Walker, skipper på «Abi Dhabi Ocean Racing» som vant det siste Volvo Ocean Race, holder «Mapfre» og Charles Caudeliers «Dongfeng» som klare favoritter. De er best forberedt og har best finansiell støtte. I en gruppe to holder han på «Brunel» med Bouwe Bekking, 54 åringen med mest erfaring av alle deltakerne i Volvo Ocean Race. I likhet med «Mapfre» som har Blair Tuke med på laget, har Bekking også et trumfort i Pete Burling. Begge har vunnert America's Cup, har OL gull i 49er og kan nå ta seilsportens Grand Slam, med seier også i Volvo Ocean Race. I denne gruppen befinner også «AzkoNobel» med Simeon Tenont og Charlie Enrigts «Vestas-11th hour Racing» seg, mens «Sun Hung Kai/Scallywag» og «Turn the Tide on Plastic» nok kan hevde seg på enkelte etapper, men neppe har sjanser sammenlagt. Vi tror neppe Walker tar mye feil i sine analyser.