Sikret seieren før medaljefinalen

Med 3. plass i den siste gullfinalen, er Hermann Tomasgaard uslåelig sammenlagt

Publisert Sist oppdatert

KNS seileren Hermann Tomasgaard har 65 poeng å gå på før søndagens medaljefnale. Det betyr at han allerede har sikret seier i Verdenscupregattaen i MIami med rekordmargin. Med Sam Meech NZL på 2. .og OL mesteren Tom Burton AUS på 3. plass er Tomasgaard uten tvil på vei mot den største seier hittil i karrieren. Det er også hans første verdensupseier. Hva som kommer etter dette er vanskelig å spå. I seiling går det opp og ned, men Tomasgaards overlegne seier er stoff for historiebøkene. 

Følg finalen live på Youtube her kl 1800 søndag

– Det har vært svært vanskelige forhold med en utfordrende, lett vind og vindskift opp til 70 grader som følge av byger som har seget ut over regattabanen. Det har også vært mentalt utmattende lange dager på fjorden. Opptil åtte timer har vi vært utpå, forteller Hermann Tomasgaards trener, Anton Garotte til Norges Seilforbund.

Garotte bedyrer at det nivået eleven hans nå seiler på, ikke er kommet av seg selv. – For å komme dit Hermann er nå, gjennomførte han for eksempel 650 høykvalitets treningstimer på sjøen i 2018 sammen med sine treningspartnere. I tillegg kommer hundrevis av  timer med fysisk og mental trening, båtmekking, reiser, studier og møter. Viktige faktorer til fremgangen han nå har, har vært treningspartnerne hans og teamet rundt ham, sier treneren.

Resten av laget mer beskjedne

Line Flem Høst er 23 i Laser Radial og får ikke seile medaljefinale. Caroline Sofia Rosmo endte på 35. plass. I 49erFX endte Helene Næss og Marie Rønningen på 19. plass. Sebastian Wang-Hansen ble 29, Endre Funnemark 33 og Arthur Ulrichsen 47 i RS:X, mens Anders Pederen ligger på 8. plass i Finnjolle og fåt sjansen til å forbedre seg i medaljefinale søndag.