Volvo neste for Groupama?

Groupama er en av Frankrikes mest profilerte seisports-sponsorer. Lukter de på Volvo Ocean Race?

Publisert

Franck Cammas og Groupama har at langt samarbeide bak seg. Til nå har det betydd 60 fots trimaraner og rekordseiling. Tidligere i år satte Cammas en fabelaktig transatlantisk rekord fra New York til Lizards Point med sin 105 fots trimaran og en besetning på ti. Nå planlegger laget bestående av Cammas selv, Stan Honey, Steve Ravussin, Lionel Lemonchois, Bruno Jeanjean, Fred Le Peutrec, Loic Le Mignon, Ronan Le Goff, Jacques Caraes og Thomas Coville å gå til angrep på Bruno Peyrons jorden rundt rekord, satt for snart to år siden med den 118 fot store katamaranen Orange II.

Det interessante er at Thomas Coville som har rekordambisjoner med sin egen maxitrimaran Sodebo nå velger å seile sammen med Cammas fremfor å gjøre et nytt forsøk på å sette solorekord jorden rundt, etter han sist vinter vær nær ved å slå den nyeste rekorden satt av Francis Joyon i trimaranen IDEC. Sitt eget prosjekt har han dermed satt på hold for å seile sammen med Cammas, et navn som også hyppig nevnes i forbindelse med et mulig fransk Volvo Ocean Race prosjekt.

Det er ingen stor hemmelighet at Thomas Coville er intererssert i Volvo. Han er nær venn av Knut Frostad etter å ha seilt med ham på flere etapper med djuice under det første Volvo Ocean Race og har vært på flere av stopoverne i det siste racet. Nå snakkes det om Cammas og Coville som et mulig skipperteam til jorden rundt regattaen i 2011/2012. Neppe noe ville glede Knut Frostad mer ettersom han nå er særlig ivrig etter å få et fransk lag på startstreken i Alicante.

Powered by Labrador CMS