Volvo Ocean Race

Leg 6 to Auckland, day 19 on board AkzoNobel, Chris Nicoholson at sunrise, 25 February, 2018.
Leg 6 to Auckland, day 19 on board AkzoNobel, Chris Nicoholson at sunrise, 25 February, 2018.

Tett innspurt mot Auckland, vi sender live

Radikale veivalg var lønnsomme på sjette etappe.

Publisert Sist oppdatert
TETT: Feltet har samlet seg på vei mot mål.
TETT: Feltet har samlet seg på vei mot mål.

Båtene går i mål i dag etter en lang og krevende etappe fra Hong Kong. Alt tyder på at «AkzoNobel» endelig skal vinne en etappe. «AkzoNobel» var laget som var førts klart, og det eneste laget som seiler en nybygget båt.

De radikale vant

Det ble «AkzoNobel» og «Scallywag» som dominerte etappen. De tok en råsjans ved Taiwan, og tapte stort, men ente lengre vest, og kom først gjennom Stillebeltet.

«Turn The Tide» gikk ekstremt til øst, og tjente også på det, og var til tider i tet.

Det var denne trioen som ledet kappløpet mot mål, og hadde 100 nm ledelse på trioen bak. «Mapfre» og «Dongfeng» har best båtfart, og seiler mest konservativt. Strategien fungerte ikke denne gangen. De to sterke båtene ser ut til å passe på hverandre, og har sitt eget matchrace. «Brunel» forsøkte å seile seg innpå ved å seile kortere ved å gå tettere rundt et område med lite vind. Det var lite lønnsomt.

Kompresjon

Siste døgnet har feltet samlet seg. Båtene bak har holdt høyere fart enn båtene i tet. På morgentimene var det under seks nautiske mil mellom de fem første båtene, men nå har båtene i tet økt farten igjen. De tre første båtene har under 100 nm igjen.

Plassering

1. AkzoNobel

2. Scallywag +1,1 nm

3. Turn the tide on plastic + 5,7 nm

4. Mapfre +9,0 nm

5. Dongfeng +10,3 nm

6. Brunel +34,5 nm