Volvo-race i Ishavsbyen

Tirsdagsseilasene i Tromsø inngår i «Volvo Tromsø Race», hvorav ti av totalt 17 regattaer teller i sammendraget.

Publisert

Tirsdag 14.august arrangerte Tromsø seilforening sin andre tirsdagsregatta  av i alt åtte høstregattaer  fremover. Seilas var med som mannskap hos Anton Broch i” Marathi”, en Dufour 34, sammen med Tromsøs seilforenings leder Hege Villumstad.  Borch ligger på topp på den nord-norske seilrankingen, hvor både shorthanded regattaer og vanlige turseilaser teller med i sammendraget.

Som den båten med størst andel jenter ( to av tre) var vi vel fornøyd med 3.plassen, kun slått av to Elaner, den splitter nye Elan 340 «2nd Timeout» med skipper Tommy Hågensen, og Trond Johansens «Ada». Fornøyde var vi også  med oppholdsvær under selve regattaen, etter en hel dag med det som tromsøværingene omtalte «den første dagen med mainnsjitvær» i sommer…

Det ble seilt nordlig bane med utganspunkt sør for Tromsøya; pølsebane med to rundinger om toppmerket som var ei blåse øst for Grindøya. Målgang var mellom Rica og seilforeningens klubblokaler «Løkta» i havnebassenget. Jevn vind ca fire-seks m/s  under det meste av regattaen., men det stilnet av  mot slutten og vi smøg oss over mållinjen i ca en knops fart.

Opprinnelig skulle vi seilt med Villumstads mann Sverre Benjaminsen om bord i  Dufouren «Uræd«, men Benjaminsen var som kjent på IMS-VM på Hankø, hvor han var med som mannskap på den beste norske båten «Felicia IV», en X-382.

Lyst til å seile i Tromsø?

Tromsø seilforening arrangeres hvert år nybegynnerkurs for voksne, og det er også plass for folk som har lyst til å prøve seg som mannskap men ikke er uten seilererfaring fra før.

– Vi har ca 20 aktive optimistseilere,  som tilsammen trener tre ganger i uken, forteller leder Hege Villumstad.

Les mer om Tromsø seilforenings aktiviteter her:

http://www.tromsoseil.no

Powered by Labrador CMS