Glenn Bourke i Rio.foto Mikkel Thommessen
Glenn Bourke i Rio.foto Mikkel Thommessen

VOR en suksess, sier Bourke

Mannen som nok har mistet mer nattesøvn enn noen andre når båtene har slitt med kjølproblemer, VOR sjefen selv, Glenn Bourke er nå storfornøyd med hvordan regattaen har utviklet seg.

Publisert

- Det er klart vi har hatt noen problemer til å begynne med, sier Bourke i et eksklusivt intervju med Seilas i Rio idag, - og det er klart jeg har vært bekymret. Likevel er Glenn Bourke overbevist om at valget av den nye båttypen har vært vellykket, ikke minst fordi han ser at klassen kommer til å leve utenom Volvo Ocean Race.

- Seilerne er svært entusiastiske med tanke på å delta i vanlige regattaer, sier Bourke. Copa del Rey, Cowes Week, Fastnet Race og andre sentrale regattaer blir arenaene for disse båtene frem til neste Volvo Ocean Race, sier han og bekrefter at Volvo vil engasjere seg aktivt i å drive klassen fremover.

I intervjuet som i sin helhet kommer i det neste nummeret av Seilas utelukker heller ikke Bourke at Norge kan få besøk av båtene på vei til Gøteborg. - Om det blåser mye, må vi sende dem på en lengre sløyfe, sier han. Da kan det godt hende vi legger en runding opp under norskekysten.