Vått og vindfullt, men godt i KM
Vått og vindfullt, men godt i KM

Vått og vindfullt, men godt i KM

Kretsmesterskapet for nordvestlandet ble både vindfullt og vått.

Publisert

Jolleseiling i 18–20 m/sek vind er ikke for pyser med egg i lomma. Men driver man seiling på nordvestlandet, er det nettopp slike forhold man kan få når KM legges til høsten.

ARVET KM. Ålesunds Seilforening tok sporty på seg årets KM da Kristiansund Seilforening kastet inn håndkledet på grunn av trøbbel med å få avholdt mesterskapet. Og arrangørene sørget for nok av både vind og vann under arrangementet i helgen.

Det startet relativt rolig lørdag formiddag, men vinden økte jevnt og trutt utover dagen og mange av seilerne pustet lettet ut da fjerde og siste seilas var unnagjort på skumhvite bølgetopper.

KM-regattaen ble seilt i klassene Optimist, Zoom8  og i Laser (for få deltagere til KM-status) og mesterskapet hadde deltagere fra Molde og Ålesund.

Søndag blåste det enda friskere på fjorden, og mens stormen skapte problemer ute i havet og sørget for store forsinkelser for skipstrafikken, feide kulingen friskt over havnebassenget i sunnmørshovedstaden.

I NØDHAVN. En rekke større seilbåter har i løpet av helgen måtte søke nødhavn både nord og sør for Stad på grunn av sterk vind og 8–10 meter høye bølger.

– Vi flyttet seilingen inn mot klubbens seilanlegg, i ly bak en øy. Det er flinke og tøffe seilere vi har, og jeg er imponert over at så mange unge seilere stilte til start i helgen, sier regattasjef Ola Herje til SEILmagasinet.no

Og til tross for store utfordringer med vindskift og svært friske rosser ble det gjennomført to seilases i styrtregnet på nordvestlandet.

Kretsmestere i Møre og Romsdal 2009 er Ole Grytdal Morken (Optimist A) og Andreas Larsen (Zoom8). Begge fra arrangørklubben.