Ynglingjentene har skjønt det

Etter en dag med sterke plasseringer har Ynglingjentene åpenbart skjønt hvordan båten skal seiles. Nå er de med i medaljekampen

Publisert

Til tross for de gode plasseringene 10, 3 og 6 mener landslagstreneren Espen Guttormsen at jentene har for få timer i båten til virkelig å være stabile og at de stadig har mye å hente både teknisk og på kommunikasjonen ombord. I gårsdagens seilaser var vinden slengete med mange vindhull og 10-12 m/sek på det meste. Det var forhold som passet godt for Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed  og etter å ha ligget helt nede på 23. plass i den første seilasen, seilte jentene seg opp til 10. plass. i mål.  I den andre seilasen ledet de lenge, men tapte mange plasser før de igjen seilte seg opp til 3. plass. Etter fem seilaser har jentene bare fire poeng opp til teten og den norske Ynglingen ligger på 4. plass sammenlagt med gode sjanser til å nå medaljefinalen.

Med OCS i gårsdagens andre seilas har Peer Moberg  falt ned på 14 plass sammenlagt, men med strykning vil også han hevde seg blant de ti beste.

Jannicke Stålstrøm hadde lenge en solid ledelse i RS:X, men havnet i et vindhull og ble passert på alle kanter. I gårsdagens andre seilaser hadde hun 5. og 7. plass.

49er seilerne Christopher Gundersen/Frode Bovim seilte bra igår og med 5. og 6.plass er de på vei mot gullfinale. Suveren ledelse har de danske brødrene Hansen som har vunnet alle tellende seilaser.

Laserseilerne sliter og blant jentene er Elin Samdal best av våre med 53 plass, plassen før Cathrine Gjerpen. Anette Melsom Myhre ligger som nr 65. Blant guttene er Kristian Ruth nr 47, Stian Tuv 67.

80 år gamle Jan Erik Dyvi deltar på Mallorca med sin nye Drake og i et felt på 70 båter ligger nordmannen på 9 plass sammenlagt etter fire seilaser.

Powered by Labrador CMS