Ynglingjentene tar teten

Før dagens medaljefinale har Ynglingjentene sikret seg et pent forsprang på konkurrentene. Også to andre norske lag ligger på medaljeplass

Publisert

Til tross for at Ynglingjentene Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed ikke hadde noen optimal dag på vannet, med 8, 18. og 3. plass overtok de ledelsen fra finske Lehtinen. Foran medaljefionalen idag som teller dobbelt har de ni poeng til gode på det beste russiske laget, 12 poeng å gå på i forhold til finnene og 15 til de dobbelte verdensmestrene fra England. Det er et godt utgangspunkt.

Sonarseilerne Jostein Stordahl, Per Eugen Kristiansesn og Aleksander Wang-Hansen fortsetter rekken av 2. plasser og ligger an til å ta sølvet sammenlagt, riktignok et stykke bak det suverene britiske laget som har vunnet samtlige tellende seilaser.

Jannicke Stålstrøm droppet en plass til Olga Maslivets som vant de to siste seilasene igår, men hun har bare tre poeng opp til sølvplassen og seks tilbake til Jessica Crisp på fjerde. Gullet er nok utenfor rekkevidde, selv om det teoretisk er mulig å hente opp de 17 poengene polske Klepcka har til gode.

Gledelig er Kristian Ruths 10 plass og plass i den første medaljefinalen i et grade 1 stevne. Her er det tett som haggel foran ham på resultatlisten med kun 14 poeng frem til bronse. Briten Paul Goodison for eksempel, ligger kun ett poeng foran nordmannen. Stian Tuv fikk to sterke 2. plasser i sølvfinalen men endte på 56. plass sammenlag etter en tung start på regattaen.

Spenningen om OL uttak i jentenes Laser Radial holdes ved like. Det strålte ikke av seilingen til noen av de norske seilerne igår, men Cathrine Gjerpen holder stadig et forsprang på Elin Samdal med henholdsvis 28. og 32. plass.

Peer Moberg manglet 11 poeng på å nå medaljefinalen, men med to 3. plasser som det beste i regattaen havnet han på 13. plass til slutt.

49er seilerne Christopher Gundersen og Frode Bovim lå lenge an til å ta sin beste plassering i et grade 1 stevne, men med to OCS i en og samme regatta blir det for tungt. 20 plass ble det til slutt med sammen poengsum som de svenske kometene Jonas Lindberg og Kalle Torlen.

Bjørnar Erikstad har slitt med farten i regattaen og har vippet rundt 10 plass i alle seilasene. 10 plass ble det også til slutt, en plassering den iherdige Tønsberg gutten neppe er fornøyd med.

Powered by Labrador CMS