Norgescup hos Ran Seilforening

Norgesmestrene best i vest

Norgesmestrene best i vest

Ingen kunne true de regjerende norgesmesterne i Optimist i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund seiler i sin storebror Hermanns kjølvann som en Optimist-seiler det er vanskelig å bryne seg på. I helgens norgescup, som gikk i regi av Ran Seilforening, var han utilnærmelig og vant klart foran regjerende norgesmester blant jentene, Pia Dahl Andersen fra Asker. Hun knep seg foran Rans egen Victor Dahl Høgheim ved å slå ham med de nødvendige plasseringene i siste seilas.

Optimist-seilernes A-klasse talte ialt 82 seilere.

STOR SPREDNING. – Det var veldig gledelig å ha deltagere helt fra Trondheim i nord og Arendal i sør. Vi var også veldig fornøyde med at de aller fleste Vestland-foreningene var representert. Og, legger Torill Dahl Høgheim i Ran Seilforening til, – at det deltok hele 28 seilere i B-klassen. Det tyder på at Optimist-klassen er i god vekst.

RAN I SÆRKLASSE. Det hun ikke sier – i all beskjeden het – men som kan leses ut av resultatlisten, er at Optimist-seilerne fra Ran er Vestlandets klart beste,  og at det kommer som følge av en langsiktig satsing. Tre av de syv beste – og/eller fem av de 16 beste – i A-klassen seilte for arrangørforeningen. Beste seiler fra en annen vestlandsforening kom på 23. plass.

– Ja, det er hyggelig at resultatene kommer, sier hun.

GODE JENTER. I likhet med norgescupen for Europajolle og Laser som gikk parallelt i naboforeningen Askøy, gjorde jentene det svært godt i Optimistenes NC. Tre av de fem beste var jenter, og i B-klassen gikk Else Bøe Ludvigsen fra Tønsberg til topps.

I B-klassen ble Didrik Jelstad fra Åsane Seilforening nummer to, og det var aller første gang seilere fra Åsane deltok i norgescupen i Optimist.

FRAFALL I ZOOM8. Norgescupen hos Ran Seilforening inneholdt også en Zoom8-klasse der Østfold-seilerne Christoffer Sørlie (Fredrikstad) og Emilie Homstvedt (Sarpsborg) dominerte. I fjor arrangerte Ran Seilforening VM i Zoom8 med brask og bram og flere lokale seilere. I norgescupen i helgen deltok kun fem båter. Ingen av dem kom fra Ran, og den deltageren med kortest reisevei kom fra Molde.

Komplette resultater.