TEST: Over de neste dagene skal vi se hvordan det er å leve med Hallberg-Rassys flaggskip.
TEST: Over de neste dagene skal vi se hvordan det er å leve med Hallberg-Rassys flaggskip.

100 nautiske mil i Hallberg-Rassy 69 

SEILmagasinet sammen med Magnus Rassy er nå på vei til Skagen for å teste svenskenes flaggskip. 

Publisert Sist oppdatert

Hallberg-Rassy 69 skal de neste dagene gå gjennom vår mest grundige test: 100 nautiske mil med:. Ombord er redaktør Axel Nissen-Lie, sjef for Hallberg-Rassy Magnus Rassy sammen med en ansatt, samt undertegnede. 

Testformatet går ut på at en seiler 100 nautiske mil, og underveis får man dermed inntrykk av bo-komfort, løsninger i havn og annet som vi kanskje ikke får prøvd i praksis under vanlige tester. I tillegg gjør vi mere grundige målinger, både av båtens ytelse, men også innvendige mål som ståhøyde, køyelengde og lignende. 

Av spesiell interesse i denne testen er å se hvordan det er å håndtere en båt av denne størrelsen ved hjelp av moderne hjelpemidler. Både i havn ved hjelp av thrustere og til sjøs via det svenskene kaller "knappsegling". 

Mulige tordenbyger

Selv om værmeldingen for testen knapt kunne vært bedre, med nordøstlig vind på 6-10 meter per sekund spådd, er det i morgen høy risiko for tordenbyger utpå ettermiddagen. Temperaturer på godt over 20 grader sørger for det. I sjøen mellom Ellös og Skaqgen er det nå 16,6 grader. 

For øyeblikket suser vi på rom slør mot Skagen i 9-10 knop, til tider oppe i 13, med fullt storseil og code-0. 

Underveis vil vi komme med løpende oppdateringer på nett og vår instagram kanal. Testen resulterer også i en artikkel i neste nummer av SEILmagasinet samt en lengre video på vår YouTube-kanal.