11-åring ga vintervind i seilene

Takket være 11-årige Ole Grytdal Morken har også Ålesund fått sin vinterseilas.

Publisert

 Siste klubb ut med å arrangere vinter- og juleseilas er Ålesund seilforening. Etter en omfattende navne- konkurranse gikk tidenes første utgave av «Hardhausen» av stabelen i desember, først for joller, og så noen uker senere for Tur og Hav-seilere.

11-åring tok initiativet

Æren for de nye vinterseilasene bør først og fremst gå til Ålesunds 11-årige Optimist-seiler Ole Grytdal Morken. Det var nemlig han som tok initiativet til vinter- regattene «Hardhausen». For å fremme sitt forslag om vinterseilas spurte elveåringen pent om også barn kunne få møte på klubbens erfaringsmøte,- han hadde nemlig noe han ville si.

– Det sa jeg naturligvis ja til, forteller Pål Kragset i ÅSF. Dermed fikk den ivrige Optimist-seileren fortalt alle de fremmøtte at foreningen burde skaffe seg en ordentlig vinterregatta,- både for jollene og for de store båtene.

Historisk

Den 2.desember gikk så tidenes første «Hardhausen» for joller av stabelen. Med vindkast på opptil 12 m/s ble det noe tøft for Optimistene, hvor Ole Grytdal Morken var den eneste av de fire som lyktes i å gjennomførte en hel seilas. Ole gjennomførte til gjengjeld to av totalt tre seilaser under de vanskelige forholdene. Også for Zoom 8 ble det i overkant, med mange velt også for de to som fullførte alle tre seilasene i serien. Til sammen deltok ti båter, fordelt på en E-jolle, fem Zoom 8 og fire Optimister. Men spennende utfordringer og sterke erfaringer ble det for alle; en flott debut for vinterseilaser i ÅS. Ti båter deltok også i «Hardhausen» for de store båtene 30.desember. Her vant Oscar Tvedt med sin Gib Sea «Bretanus II» i en meget jevn regatta.

Foto: Privat/Kjetil Morken

Powered by Labrador CMS