Drake EM 20008 Europamesterskap Drake
Drake EM 20008 Europamesterskap Drake

15 nasjoner i fransk mesterskap

Neste uke starter fransk mesterskap i Drake. To norske lag er klare.

Publisert

Torsdag 25. februar starter åpent fransk mesterskap i Drake. Hele 15 nasjoner er representert på listene, blant disse er Norge.

To norske lag stiller med innleide båter. I LITTLE HOOK skal Pål Gabrielsen, Tommy Bergmann og Bamse Knudsen forsvare de norske fargene, mens Birger Jansen, Pål Berg og Øystein Thorup seiler båten EXTRA WIND.

BIGGA. – Det blir spennende, kan du si, i og med at det er min debut i Drake, sier Birger «Bigga» Jansen til SEILmagasinet.

– Det største problemet mitt blir vel startene. En kjølbåt reagerer litt tregere enn Snipen jeg er vant med kan du si, innrømmer han.

– Men vi reiser ned på mandag, så vi får noen dager å trene på.

AMBISJONER. «Bigga» Jansen kan med rette bære navnet «Mr. Snipe» i Norge, med en årrekke i en av verden største jolleklasser. Han er litt tryggere med å snakke om ambisjoner i Snipen enn i Draken:

– Ambisjoner? Jeg vet ikke, sier han og ler, det blir spennende å se hvor vi havner i feltet. Det er en del proffe seilere med, så det blir spennende.

– Men vi har en bra båt, og jeg har et bra mannskap med meg som ble nummer tre under NM i fjor.

– Men ambisjonene er nok litt bedre under EM i Snipe som arrangeres i Norge i August, legger han til og ler.

– Da er det topp 5 som gjelder, avslutter han.

ALDRI FØR.  – Tja, jeg har ikke seilt Drake før, så det blir en helt ny opplevelse, sier Tommy Bergmann til SEILmagasinet.

– Det jeg vet er at det er en svært komplisert båt å seile med mange trimmingsmuligheter og at nivået på mesterskapet er høyt. Det er mange skikkelige gode seilere påmeldt.

Bergmann er stort sett vant med å selv seile som skipper, men denne gangen skal han seile mannskap for Pål Gabrielsen som nettopp har kjøpt seg en Drake her i Norge.

– Det blir litt rart å innta mannskapsposisjonen, men det har jeg sikkert bare godt av, fortsetter han.

– Jeg gleder meg til mesterskapet og ser på dette som en stor opplevelse, avslutter Tommy Bergmann.

46 båter er påmeldt til mesterskapet som arrangeres av Yacht Club de Cannes.