165 påmeldt til Askeroptimisten

Det er klart for sensommerens vakreste eventyr for jolleseilere i Oslofjorden.

Publisert

TIL HELGEN: Askeroptimisten arrangers til helgen. Foto: Askeroptimisten.

Askeroptimisten er Norges største jolleregatta når man ser bort fra NC og Stor-NM. Årets utgave arrangeres 28.-29. august og er også KM for joller i klassene Optimist, Zoom8, Europa, Laser, Laser Radial, Laser 4,7, RS Feva og 29’er.

I fjor samlet  denne tradisjonsrike regattaen omkring 190 seilere. Det kan holde hardt å nå samme antallet i år. I formiddag var det i underkant av 165 seilere påmeldt, men det er vanligvis et stort sistedags rush. 

Den største klassen er Optimist B med 47 seilere. På Indre bane for de aller yngste, de fleste under 11 år, er 43 deltagere. I Optimist A er det 28 deltagere så langt.

Selv om fristen er gått ut vil det være mulig å etteranmelde seg ved fremmøte på registreringen i Klubbhuset fredag kveld og lørdag morgen frem til klokken 10.30

Noe av det spesielle med Askeroptimisten er en egen regatta på indre havn med et stort felt av de aller yngste optimistseilere og med ivrige foreldre på orkesterplass på brygga. I fjor stilte 73 seilere til start. For mange ble det den aller første regattaerfaring i et stort felt der alle er vinnere og får premie.

Flere opplysninger og påmelding på www.asker-seilforening.no

Powered by Labrador CMS