19 søkere til fire plasser på NORSteam

NORSteam prosjektet er ettertraktet og fører til at stadig flere får opp interessen for storbåtseiling

Publisert

OVER: "Fram XV", nå "NORSteam" etter Kong Haralds generøse gave til Norges Seilforbund.

En vellykket sesong for NORSteam prosjektet og et mulig norsk lag til Volvo Ocean Race i 2011 eller 2014 i kikkerten, har skjerpet interessen for storbåtseiling i Norge. Det var derfor kø av lystne seilere som hadde meldt seg som interesserte til å komme på laget for neste år.

De som ble tatt ut til slutt er Eirik Fischer, Trym Osborg, Mats Tønneson Aardal og Erik Hveding som dermed supplerer Didrik Godaker, Tønsberg, Haakon Møyner Lund, Vestfjorden, Morten Christensen, Drammen, Benedicte Heide, KNS, Frederikke Lund, Moss, Siri Kamfjord, Tønsberg, Lars Landmark, KNS, Ole Marius Nygaard, Nesodden, Trine Wiik, KNS, Ingvild Udnæs, Nesodden, Sara Hagerup, KNS og Mari Sveen, Moss.

At flere av NORSteam seilerne begynner å bli ettertraktet viste seg i høst da Siri Kamfjord og Morten Christensen ble invitert til ARC regattaen med den svenske Swanbåten «Amoress II» som tok totalseieren i regattaen, og Lars LAndmark som var med fader Claus da hans Landmark 43 gikk til topps i Dubai-Mustac regattaen i november.

Et stor pluss for laget har det også vært at Kong Harald har deltatt aktivt med i treningen av seilerne. Han har vært en kunnskapsrik og pedagogisk trener som seilerne nok gjerne ønsker tilbake nerste år.

Powered by Labrador CMS