22 knop i 7 knops vind

Det er hva RIBen som fulgte BMWOracle, nå omdøpt til USA, registrerte da den fulgte Larry Ellisons vingmast-trimaran på den første treningsturen i Valencia igår.

Publisert

Bilcdet over viser at masten kan svinges opptil 15 grader mot lo. Foto Pierre Orphanidis

Den var mildt sagt spektakulær, BMW Oracle's USA-17 som debuterte med vingmasten på plass i Valencia igår. Som det fremgår av bildene kan masten tiltes 15 grader mot lo. Det betyr at den innenfor trimaranens nomale krengningsområde vil kunne stå vertikalt. I den lette brisen på rundt syv knop registrerte fotografen som kjørte parallelt ca 22 knop i loggen. Han sier ikke noe om kryssvinkelen, men den var liten nok til å imponere. Det ble registrert 12 personer ombord under testseilingen, mens det i selve America´s Cup seilasen trolig blir åtte mann ombord.

Golden Gate Yacht Club og Societé Nautique Geneve kan stadig ikke bli enige om ordlyden i Notice of Race og i et brev mandag beklagete formannen i GGYC at SNG stadig lager regler som etter deres syn favoriserer  forsvareren. Blant annet har man fastsatt starttidspunkt for hver seilas uten å konsultere utfordreren, til tross for at dette er pålagt dem av retten i New York. Videre har man satt begrensninger for minimum og maksimum vindstyrke som favoriserer katamaranen (Alinghi). Ordlyden i NOR er endret for å ekskludere vindmålingsutstyr benyttet av amerikanerne og SNG har endret NOR slik at seilingsbestemmelsene i visse tilfelle setter seilreglmentet til side. Og så har vi den pågående konflikten om seilenes opprinnelse.

Om det blir America´s Cup seilaser allerede 8. februar gjenstår å se!

Powered by Labrador CMS