NORGESMESTRE KÅRET I MOSS

PALLEN i 29ER: Mathia Berthet og Alexander Franks-Penty vant gull i 29er. Sølvet gikk til Emilie Dahl Andersen og Maren Edland. Bronse til AlexanderHylen Klippenberg og Jeppe Nilsen.

Rett til topps i 29er

Fra å være en mester i Optimist, har Mathias Berthet brukt et år på å bli mester i 29er. Han vant NM-gull sammen med Alexander Franks-Penty.

Publisert Sist oppdatert

Riktignok måtte Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty, som representerer henholdsvis KNS og Asker, se seg slått av et svensk lag i det åpne norske mesterskapet, men når det skal deles ut NM-medaljer, er det kun norske seilere som teller.

Det er de tos første, hele sesong i 29er, og på rekordtid har de lært seg å mestre tomannsjolleseiling og å få fart på sakene. Sølvmedaljene gikk til Emilie Dahl Andersen og Maren Edland fra KNS, mens nok et KNS-lag erobret bronsemedaljene: Alexander Hylen Klippenberg og Jeppe Nilsen.

20 lag stilte til start.

Nok en Optimist-overgang

Mesterskapet ble arrangert i Moss fra 30. juni til 2. juli, der det også ble kåret norgesmestre i Laser 4.7 og Laser Radial.

I Laser 4.7 var det en annen ex-Optimist-seiler som har mestret overgangen til større jolle godt, nemlig Tobias Sandmo Birkeland fra Ran Seilforening. Han ble norgesmester i Optimist i 2016, og i år gikk han til topps i Laser 4.7. Han vant også nylig Kieler Woche i Laser 4.7.

Guro Gjesdal fra Stavanger vant sølv, mens Karoline Eirin Vabø fra Ran sørget for total Vestland-dominans på seierspallen i denne klassen. Begge de to har gjort store fremskritt fra NM i 2016 da Guro ble nummer 17 og Eirin nummer 25.

27 seilere stilte til start i klassen, og blant dem var det 12 jenter.

Uffe Tomasgaard tuktet jentene

Jentene gjorde det også sterkt i Laser Radial, der det kun var Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund som klarte å temme dem. Han vant med ett poengs margin til Line Flem Høst fra KNS, mens Norges andre ferske Kieler Woche-vinner, Caroline Rosmo fra Bundefjorden, vant bronse blant ialt 30 Radial-seilere. Blant dem var det ni jenter.

Ingen av fjorårets medaljevinnere deltok i denne klassen i år.

Klassemestre i RS Feva

I tillegg til NM i 29er og de to Laser-klassene, ble det kåret klassemestre i RS Feva, og den tittelen tilfalt Francis Gautneb og Aksel Strøm fra Drammens Seilforening.

19 lag deltok i RS Feva.

Komplette resultater