3. plass til Aasberg/Schei på 1. etappe
3. plass til Aasberg/Schei på 1. etappe

3. plass til Aasberg/Schei på 1. etappe

SOLO gjorde det meget bra i første etappe i Shetland Round Britain & Ireland 2010. Med 3. plass i Class 40-klassen har de noen av verdens dyktigste seilere bak seg.

Publisert

De kom i mål som femte båt i mål og med tredjeplass i den harde puljen med Class 40, har dermed Rune Aasberg og Arild Schei noen av verdens dyktigste seilere bak seg på resultatlisten.

De 56 båtene i racet er nå i Kinsale i Irland – neste etappe starter onsdag.

Arild Schei rapporterer til SEILmagasinet.no.

HØY HASTIGHET. Første etappe gikk med kryss de første 100 milene fra Plymouth til Scilly Islands helt vest i England. Vinden lå jevnt på 20 knop og bølgene var på 3–4 meter; med andre ord ganske ugunstige fohold for flatbunnende båter som Class 40.

Etter Scilly Islands dreide vinden sydlig og gjorde det mulig å seile med gennaker. Turen over Irskesjøen var fantastisk med vind opp til 25 knop og fine surfebølger. Med en medium gennaker og et rev lå SOLO jevnt i høy hastighet. Alt under 15 knop båtfart ble hverdag i løpet av nattemørket over til Kinsale.

TIL HEBRIDENE. Neste etappe går sørover rundt syd-Irland og opp vestsiden av Irland før båtene havner i Castle Bay på Hebridene. Foreløpige værmeldinger tyder på at neste etappe kan bli kryss i tildels kraftig vind hele distansen – det vil si ca. 350 nautiske mil.

Dette er langt fra ideelle forhold, så her i Kinsale stålsetter seilerne seg til en lang og hard andre etappe.

MANGE SEILERSTJERNER. I de deltagende båtene finnes det flere kjente seilere som har vunnet de største regattaene i verden. Mest kjent er Alex Bennett som blant annet vant Transat Jacques Vabre i 2001. Nick Leggatt har seilt mye med flerskrogbåter, blant annet med PLAYSTATION, og han har mange trofeer fra distanse-regattaer.

Italienske Marco Nannini vant Ostar i 2009. Både Bennett, Leggatt og Nannini seiler Class 40 i dette racet. Kun noen få kvinner deltar, men Katie Miller seiler en Figaro II og regnes som et supertalent like stort som Ellen McArthurog Samantha Davies.

En ny rapport kommer fra Hebridene.