32 plass til Melleby og Mørland Pedersen
32 plass til Melleby og Mørland Pedersen

32 plass til Melleby og Mørland Pedersen

I konkurranse med hele verdenseliten og et felt på hele 76 båter ble Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen nr 32 i det åpne amerikanske mesterskapet i Star. Les Eivind og Karianne Mellebys kommentarer her

Publisert

De tre beste plassene gikk til de samme lagene som tidligere i høst dominerte Verdensmesterskapet i San Fransisco, og igjen var det Newzealenderne Pepper og Williams som trakk det lengste strået. Både Pepper og Scheidt som tokj sølvet er tidligere laserseilere, noe som forklarer at Eivind Melleby har brukt påfallende kort til å nå opp i denne klassen som regnes for verdens mest kompetitive. At beste amerikanske båt først kom på 8. plass sammenlagt sier mye om nivået i dette feltet der de tidligere verdensmestrene Løøf og Ekstrøm med nød og neppe kom seg foran det norske laget i sammendraget. Melleby og Mørland Pedersen avsluttet regattaen med en flott 12. plass, noe som er en fin oppmuntring foran nordmennenes treningsopphold i USA.

Resultater:

1 Pepper/Williams NZL 13 p

2 Scheidt/Prada BRA 22 p

3 Rohart/Rambeau FRA 36 p

4 Pickel/Borkowski GER 45 p

5 Macdonald/Wolfs CAN 51 p

6 Kusznierewicz/Zycki POL 56 p

8 Horton/Nichol USA 63 p

10 Spithill/Liljedahl AUS 68 p

13 Reynolds/Diebold USA 77 p

14 Andersen/Just DEN 80 p

19 Marazzi7Herrmann SUI 89 p

23 Spitzauer/Nehammer AUT 106 p

28 Dane III/Sperry USA 121 p

29 Lööf/Ekström SWE 123 p

30 Treacy/Shanks IRL 125 p

32 Melleby/Pedersen NOR 147 p avsluttet med 34 og 12 plass

- Vi satt som limt på kryssen. Fikk det ikke til å gå. Jeg klarte ikke å finne ut av det. Storseilet så ikke bra ut og vi stod i stampe. Det var det kona Karianne fikk på telefonen fra en frustrert Eivind torsdag kveld etter dag nr 2.med 58. og 46.plass. Like greit å være coach over telefonen sånne dager. Hun la frem sine innspill, satt gutta i gang med å sjekke storseiltrim med de beste, foreselo å bygge om løygangen til storseilet og alle andre gode og dårlige forslag en trener må komme med. Eivind mumlet "takk", tok seg sammen og satt i gang med forberedelser til neste dag

Fredag var det duket for nye innsatser. Første regatta kom de i mål som 34. I et felt med 80 båter er dette et resultat å ta med seg. Deretter løsnet det skikkelig for gutta som lå nummer 3 i det regattaen ble skutt av etter noen store vinddreininger! Humøret var mange hakk bedre og verden så med ett mye lysere ut. Eivinds nerver er helt i spenn. Sjelden hører jeg han rapportere hjem med så mange detaljer og innlevelse som nå, sier Karianne.

Lørdag var siste dag med seiling. For Eivind er det avgjørende med et godt resultat for videre pågangsmot. Selv beskriver han regattaen slik: -Vi hadde en bra start. Klarte å henge oss på de beste. Traff et par bra skift og rundet topp 15. første toppmerket. Seilte en kanonlens, tok igjen noen båter og rundet som 8.båt. Dessverre tapte vi 4 båter på siste kryssen men avsluttet serien med en sterk 12.plass. Det var deilig å vise hekken til Macdonald(CAN), Rohart(FRA), Kusznierewicz(POL) og Horton (USA) - alle topp ti på listen"

Ingenting er vel bedre enn en god avslutning på et mesterskap, og en 32.plass er en sterk prestasjon for dette laget. Det gjelder å ta med alle de gode følelsene og bygge videre på dem. Eivind kommer hjem på onsdag. Torsdag er det formøte for stiftelse av Norsk Star Klubb på Bakkekroen kl 2000 (for de som måtte være interressert), og deretter går dagene fort med fysisk testing, finansiering og videre planlegging frem til avreise 5.desember allerede for en treningsperiode til før jul i Miami.

Powered by Labrador CMS