43 båter klare for Nordsjøkryssing

Skipper og mannskap på 43 båter gjør i disse dager de siste forberedelsene til årets Shetland Race.  De seiler til en øy som en gang var norsk, og hvor mange av innbyggerne føler seg mer knyttet til Norge enn Storbritannia.

Publisert

Startskuddet går onsdag 25. juni klokken 13.00 fra Marstein Fyr utenfor Bergen og alle båtenes seilas kan følges via tracking på internett.

- Vi blir alltid møtt med blide fjes på bryggen i Lerwick og ønsket velkommen med norske flagg i butikkvinduene. Det er helt klart at tilhørigheten til Norge er sterk. I den situasjonen de er nå med debatt om løsrivelse av Skottland fra Storbritannia og mange shetlendinger som ønsker å bli en del av Norge igjen, så er det ekstra spennende å komme til Lerwick, sier Andre Farstad, leder for Shetland Race. Han er veldig fornøyd med at hele 43 båter har meldt seg på, og ser frem til å møte alle i hyggelig lag på Shetland.

I Rolf Hermansens fravær er kampen om førsteplassen åpen, men Jan Henrik Nordeides X-35 «Ranegutt» er etter vår mening blant favorittene. I shorhandedklassen skal det litt til å slå de rutinerte Rune Aasberg og Simen Løvgren i Class40 «Solo».

Ni av båtene seiles i doublehandedklassen og tre av disse er Class 40 båter fra Oslofjorden. Kampen blant tomannsseilerne om både målskudd og pallen kommer til å bli hard.

I år er det også mange båter utenfor Bergens-distriktet som har tatt turen til Marstein for å få med seg Nordsjøkryssingen. Hele 18 båter har kommet langveisfra.

- Det er veldig hyggelig at det er stadig flere som får øynene opp for Shetland Race. Her har man en unik mulighet til å både prøve seg på Nordsjøen sammen med mange andre, og konkurrere med mange veldig gode seilere. Følelsen av mestring når kysten av Shetland dukker opp i horisonten er også verdt å få med seg, sier Farstad.

Om Shetland Race 2014

Shetland Race er den største og mest suksessrike Nordsjøregattaen og den arrangeres av Hordaland Seilkrets i samarbeid med Lerwick Boating Club of Shetland og Ålesund Seilforening. Opp gjennom årene har tusenvis av seilere fått sin ilddåp i havseiling i denne regattaen. I år starter den 25. juni fra Marstein utenfor Bergen.  Retur fra Lerwick er 30. juni.