NORGESMESTERSKAP

MEDALJER: Hvor NM-medaljene skal fordeles i 2020, begynner å bli klart.
MEDALJER: Hvor NM-medaljene skal fordeles i 2020, begynner å bli klart.

NM i 2020 faller på plass

Tid og sted for neste års norgesmesterskap begynner å falle på plass, og i anledning NSFs 50-årsjubileum vil det bli et stort NM-arrangement i Moss.

Publisert Sist oppdatert

Søknadsfristen for å arrangere NM i 2020 var allerede 1. juni i år, men det å tildele mesterskap og få brikkene på plass har i praksis vist seg å ta tid. Men nå begynner NM-bildet for 2020 å avtegne seg. NSFs mål er imidlertid å komme dit at tid og sted for neste års NM skal være klart når inneværende års NM arrangeres.

– Målet er at man skal kunne ønske velkommen til neste års NM under premieutdelingen. Vi er ikke der ennå, men foreninger og klasseklubber blir stadig flinkere til å tenke langsiktig, sier Per Christian Bordal i Norges Seilforbund.

I anledning av at det er 50 år siden NSF ble stiftet i 1970 og at det er 300 år siden Moss ble en by, er det duket for et stort mesterskap i Moss i 2020. 14. til 16. august blir det NM i Optimist, Laser, Waszp, RS Feva og kanskje også kite. Samtidig blir det også muligens en runde av Grundig Cup i J/70.

– Norgesmesterskapet blir en del av Moss 2020s jubileumsarrangement, så dette blir et stort prosjekt med solid kommunal backing, sier Bordal, som er hjemmehørende i nettopp Moss.

J/70-klassen, som hadde sitt første NM i år, vil også til neste år ha NM på Hankø. Det finner sted fra 25. til 27. juni. På Hankø blir det også, som vanlig, NM i Killing (23. til 25. juli) og NM i ORCi (21. til 23. august). Alle disse mesterskapene arrangeres i regi av KNS, mens Fredrikstad Seilforening har ansvaret for NM i Snipe på Hankø fra 3. til 5. juli.

NM-sesongen 2020 starter allerede 7. juni med NM i Yngling i Trondheim og fortsetter med NM i Knarr i Oslo 20. juni. I år var J/70 og Waszp nye NM-klasser, men på NM-listen for 2020 som foreligger foreløpig, er det ingen nye klasser.

FRA NORGES SEILFORBUND

Denne artikkelen er innlevert av NSF og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.