60 påmeldt til Nordsjø-slit

At regattaen «1000-miles» omtales som en av Europas tøffeste, ser ikke ut til å skremme shorthandedseilerne.

Publisert

For deltakerne i «1000-miles»- regattaen er Askøy første mulighet til å hvile underveis. Da har  de tilbakelagt 600 nautiske mil.

Selv om seilasen omtales som Europas tøffeste, er det likevel påmeldt 30 båter hittil. Det vil si at minst 60 seilere fra seks nasjoner ventes å ankomme Askøy rundt midten av juni 2007. Blant disse er Askøys egen «Embla3»,  skriver avisa Askøyværingen.

40 til Shetland

Blodslitet starter 10.juni i Ilmuiden i Nederland, og fortsetter over Nordsjøen, øst for Utsira og nordover til vestsiden av Øygarden, inn Fedjeosen og til mål i Hjeltefjorden på Askøy. Her blir det hvile og kontroll på Askøy Seilsportsenter, før deltakerne slår seg sammen med Visit Shetland Bergen-seilerne og krysser Nordsjøen på nytt. Til Visit Shetland Bergen Races 2007 er det hittil påmeldt 40 båter.

Søker vertskap

Arrangørene søker derfor etter vertskap som kan hjelpe seilerne mens de er på Askøy. Flere av seilerne vil sannsynligvis måtte foreta reparasjoner og vedlikehold etter Nordsjøturen. Det søkes derfor primært etter personer som er litt kjent med seilforeningen og i området.

Les mer i Askøyværingen

Vignettefoto: Bård Magne Karlsen, Askøy.

Powered by Labrador CMS