61 Solinger i EM som starter mandag

61 Solinger fra hele 14 nasjoner inkludert Argentina, Brasil og USA stiller til start når Europamesterskapet  for Jan Herman Linges sagnomsuste kjølbåt starter i Arendal mandag. Det er en av de største samlinger av de gamle OL båtene noensinne i regattasammenheng.

Publisert

Av de 61 båtene er hele 27 norske, de fleste fra sørlandet der det har lyktes iherdige ildsjeler å bygge opp et betydelig miljø de seneste årene. Nivået på sørlandsseilerne er etter hvert også blitt meget høyt og Preben Asbjørnrød, Dag Usterud og Lars Ingeberg kan alle i beste fall blande seg i medaljestriden.

Usterud er veteran i Solingklassen og var den moralske sølvmedaljevinneren i OL 1984 da han ble disket under tvilsomme omstendigheter i den siste seilasen og måtte ta til takke med 5. plass. Asbjørnrød har gjennomgående vært beste nordmann i klassen de seneste årene, men Lars Ingeberg er totningen som har gjort sørlending av seg og som tar for seg av premiebordet enten det er snakk om Grimstadjolle, klassisk trebåt eller som i denne regattaen, Soling.

Favoritt i mesterskaper er likevel tyskeren Roman Koch som har vært verdens beste i klassen de seneste årene og som nå er engasjert av Solingklubben til å spesialtrene de beste norske seilerne.

Han er allerede på plass i Arendal og starter treningsopplegget med små grupper fra og med i morgen.

I tilbudet inngår teori om oppsetting av båt og seil, taktiske valg og Koch vil filme båtene og gjøre en videoanalyse etterpå.

Regattaen starter mandag og fortsetter ut hele uken. Desverre får ikke konstruktøren Jan Herman LInge som døde tidligere i sommer oppleve regattaen som varsler solid renessanse for den mest populære båten fra hans tegnebord.

Powered by Labrador CMS