80 Optimistjoller med granbar i toppen

Bergen Seilforening arrangerte sin tradisjonelle Juletreseilas i helgen med stor deltakelse fra hele Sør-Norge. Her er Heidi Hjellestads rapport

Publisert

For unge optimistjolleseilere startet adventstiden også i år i Bergen. Akkurat slik den har startet 45 ganger tidligere.  Forventningsfulle seilere hadde kledd seg for vinterseilas og rigget båtene med granbar i toppen av masten.  Det er jo snart jul!

Juletreseilasen, som hvert år går av stabelen på Vågen i Bergen lørdag før første søndag i advent, ble arrangert 29. november i lite vind, men med desto mer entusiasme blant deltakere fra hele Sør-Norge. Rundt 80 optimistjolleseilere hadde tatt turen til Vestlandets hovedstad.

- Det er litt av en logistikkmessig kabal, innrømmer arrangementsansvarlig Ina Schjøtt Brackman.  Hun forteller om to døgn tettpakket med aktiviteter som seiling, bading, pizzakalas og bowling, og om barn som skal hentes, innkvarteres og transporteres i løpet av helgen.

Hun kan ikke få fullrost engasjementet som blir utvist av foreldre både i arrangørklubben Bergens Seilforening og i naboforeningene. 

- At et stort antall familier setter av en hel helg i den travleste perioden av året for å bidra til å arrangere Juletreseilas, er bare helt fantastisk, smiler Ina. 

Hun forteller at avkastningen kan måles direkte i form av ungdommer som tydelig tilkjennegir at de synes Juletreseilas er gøy. 

- Noen ganger har vi hatt deltakere som for lengst har vokst ut av optimistjollen og som er for gamle til å delta, men som likevel har tatt turen over fjellet bare for å være til stede.   

Ina understreker at det er det sosiale som har hovedfokus i adventsregattaen i Bergen, selv om spenningen på banen rett før start er til å ta og føle på.  Som i enhver regatta. 

I årets regatta var det Karianne Hammarstrøm fra Drøbaksund Seilforening som reiste hjem med mest heder og ære etter en knusende seier i finaleheatet. 

Selv om finaleseilasen ble avkortet, rakk hun å gå i mål med god margin til konkurrentene. 

Karianne vant også det ene av de tre innledende heatene. Øvrige heatvinnere var Emil Fadler Kvamme fra Bærum Seilforening og Anniken Holst Bjørnstad fra Asker Seilforening.  Beste lag ble Bærum Seilforening.  Halvor Teigland fra Bergens Seilforening var beste rekrutt.  Kristine Hjellestad (8) fra Hjellestad Seilforening var regattaens yngste deltaker.

Se resultatene her

Powered by Labrador CMS