Aasberg har fått reisefølge

Rune Aasberg har fått en spennende makker i tomannsseilasen Solidaire du Chocolat, fra Frankrike til Mexico. Det interessante er at det var makkeren som fant Aasberg og ikke omvendt.

Publisert

Aasberg skal seile den transatlantiske tomannsregattaen fra Frankrike til Mexico med veteranen Patrice Carpentier, en av forgrunnsfigurene i fransk shorthandedseiling siden 1982 da han vant Route du Rhum seilasen. 59 årige Carpentier seiler class 40 båten «Groupe 5», en Pogo 40 og han tok nylig kontakt med Rune Aasberg etter at han hadde funnet ut gjennom klasseklubben for 40 foterne at Rune Aasberg sto uten makker i Solidaire du Chocolat, erstatningen til den tradisjonelle Transat Jaques Vabre regattaen.

Det betyr dessverre at Aasberg ikke får seile sin egen Express 40 «Solo», tegnet av det anerkjente designfirmna Clarke Owen, men det kan gi nordmannen nøkkelen til verdens beste shortandedmiljø med de åpenbare læringsmuligheter det innebærer. 

Det fransk/norske teamet skal nå kvalifiosere seg gjennom 1000 miles Brittany Ferries Race.

Seilas kjommer til å følge Carpentier/Aasberg gjennom forberedelsene og gjennomføringen av en av klassikerne i internasjonal shorthanded seilas. Så langt ønsker vi Rune Aasberg lykke til og gleder oss til å følge laget.

Solidaire du Chocolat regattaen starter i St. Nazaire, og passerer deretter Flores Island på Azorene, St. Barts, Haiti og den Domininikanske republikk og Cuba, alle om styrbord, og før båtene går i mål ved Progreso, Yucatan i Mexico.