Aasberg igang med Route du Rhum

Det var folkefest i St. Malo idag da Route du Rhum flåten la av gårde, og midt i feltet som er en av soloseilingens virkelig klassikere, var Rune Aasberg i Classe 40 båten «Solo».

Publisert

Etter vel tre timers seiling i 40 fots klassen i Route du Rhum, regattaen største klasse, ligger ligger Rune Aasberg på 20 plass, midt i feltet. Frem til teten skiller kun 1.2 nautiske mil, så Aasberg er i høyeste grad med i kampen.

De første døgn er det først og fremst viktig å unngå uhell. Det er temmelig tett mellom båtene, både deltakerne og supportflåten som følger båtene langt til havs. Foruten at her er tett trafikk av kommersielle fartøyer på vei gjennom den engelske kanal.

Mens det har vært ganske lett vind i starten, «Solo» gjør i øyeblikket bare rundt fem knop, er det spådd friskt i natt når vinden dreier til nordvest ok etter værmeldingen skal øke til 30-40 knop.

Det blir med andre ord litt av en ilddåp for Rune Aasberg som med dette debuterer i en av selsportens virkelige klassikere. Alle som teller i internasjonal shorthandedseiling er med i Route du Rhum og 40 fots klassen som er springbrettet til grand prix seiling i Open 60 klassen samler mange av de aller mest lovende seilerne. Også erfarne folk som Bernard Stamm og Pete Goss er med i feltet og ligger foreløpig på 13. og 27 plass, begge i samme haugen som «Solo».

Det at det er en norsk båt med i regattaen er et gjennombrudd for norsk shorthandedseiling og ikke minst for Aasberg selv som er svært godt forberedt til seilasen som avsluttes om ca. to uker i franske Gouadeloupe i Karibien. Seieren i England Rundt seilasen tidligere i sommer har vakt berettiget oppmerksomhet, og Aasberg er blant dem man mener kan gjøre det bra her. Med bra mener vi topp ti, og det er også Aasbergs ambisjon.

Vi kan bare ønske ham lykke til og trygg seilas!

Powered by Labrador CMS