En nygift Mike Sanderson vant havneracet på sin fødselsdag.
En nygift Mike Sanderson vant havneracet på sin fødselsdag.

ABN 1 vant havneracet i Portsmouth

Etter at Piratene hadde ledet ved første merke overtok som vanlig ABN Amro One. Bygete vær over Solent gjorde at de rike ble rikere i dagens seilas der Piratene tok 2. plass foran Brasil1

Publisert

Det var Ericsson som tilsynetalende tok starten i kamp med flere båter oppunder startbåten på styrbord side. Paul Cayard og Piratene gikk alene på ventresiden og tjente stort på det. Ved første merket lå Disneybåten klart i tet foran ABN1, Brasil1 og Ericsson. Etter hvert strakk feltet seg og avstanden mellom båtene økte samtidig som ABN2 kom seg forbi Ericsson som også var sterkt truet av Brunel på vei mot mål. Dette er den nest siste havneregattaen. Den siste går i Rotterdam 10. juini. VOR flåten forlater Portsmouth 2. juni for å seile rundt England. Båtene ventes i mål 7. juni og den siste etappen starter 15. juni med forventet innkomst 17. i Gøteborg.

Rekkefølgen etter dagens havneregatta i Portsmouth:

1. ABN 1 84.5 p

2. Piratene 59,5 p

3. Brasil1 52 p

4. ABN 2 48,5 p

5. movistar 48 p

6. Ericsson 45 p

7. Brunel 8 p

Det er mulig å vinne 17.5 p. i de resterende seilaser, men en båt som kommer sist i alle tre vil få tilsammen 7 p. Dermed er det matematisk umulig å slå ABN1 sammenlagt, Piratene kan ikke bli dårligere enn nummer tre, mens det er temmelig sannsynlig at movistar som nå er ute av Volvo Ocean Race vil ende på 6. plass.

Ericsson har en teoretisk sjanse til å seile seg opp til 3. plass, men mest sannsynliug er det at Brasil1 holder unna for båtene bak og at ABN 2 dersom den seiler resten av regattaen vil slåss med Ericsson om 4. plassen.