Actionfyllt ungdomsfinale i kvaliken til Melgescup

Finalelagene fikk brynt seg på alt fra lette varme vinder fra nord og gufne vindrosser med snøvær fra sør. Se videoene fra regattaen og les beretningen fra Christian  Lunde Nærø i Bergen.

Publisert

De tre lagene som seilte finalen var Bergen Seilforening 2/NN, Ran Seilforening og Askøy Seilforening. I finalen skulle det seiles 3 seilaser. De to beste lagene får gratis deltagelse i Melgescup 2008. Dagen startet med laber, laber bris fra nord og redsel i arrangørbåten for at dagen skulle bli et eneste vindstille hull. Vi tok feil!

Vinden fylte etterhvert inn fra nord og første regatta ble satt igang. Bergen Seilforening med Jonathan Staubo bak rorpinnen og Marius Milde, Christian Stemre og Jan Christian Hjellestad som mannskap fikk en knallstart. Karene gikk over start linjen i det fløyta ulte, og holdt kontrollen i racet helt til mål. Mer spenning var det om andre og tredjeplassen. Ran kom best ut fra start og holdt seg forran Askøy til siste lens. Da havnet Ran på flanken mot Sotra og mistet trykket. Askøy seilte midt på banen og utmanøvrerte Ran med fine taktiske valg.

I mellom race 1 og 2 ble det duket for adskillig drama på Grimstadfjorden. Vinden snudde 180 grader, banen måtte snus og merker flyttes. Varm bris i fra nord ble byttet ut med haggel og snøbyger fra sør. Temperaturen på banen sank fra 16 grader til 4 kalde. Frosne tær i flippflopper preget stemningen i arrangørbåten. Seilerne derimot ga gass i det race to ble fløytet i gang. Denne gangen var det Ran Seilforening med Laser Radial talentet Natcha Uthaug som rorkvinne og mannskapet; Daniel Westervik, Benjamin Oma og brødrene Odin og Torstein Blø som fikk den beste starten. Tett fulgt av Askøy SF og Bergen SF. Ran kontrollerte det hele opp til toppmerket. På lensen klarte Bergen SF å komme seg forran og med veivalg og manøvre beoldt guttene ledelsen inn til mål.

 

 

Før tredje race var spenningen til å ta og føle på mellom Ran og Askøy. Det laget med best poengsum etter siste regatta, ville få videre avansement i Melgescup.

Starten gikk og Bergen Seilforening var tilbake i god gammel form. Ran fulgte som nummer to over linjen og Askøy som nummer tre. Ran og Bergen SF valgte samme bane halvdel på første kryss, mens Askøy seilte motsatt. Dette vant Askøy på, og på toppmerket lå de tett oppe i hekken på Ran og Bergen SF. Karene i fra Bergen SF seilte en god lens og fikk til en god runding av bunnmerket. Ran seilforening slet med rundingen og tapte mye distanse til lederbåten.

 

Vi gratulerer Bergen Seilforening 2, med Jonathan Staubo, Marius Milde, Christian Stemre og Jan Christian Hjellestad, og Ran Seilforening med Natcha Uthaug, Daniel Westervik, Benjamin Oma, Odin Blø og Torstein Blø med kvalifisering til Melgescup 2008. Vinneren av Melgescup får disponere gratis båt fra Bergen Seil under NM i Melges i september!

Powered by Labrador CMS