Admirals Cup tilbake?

Admirals Cup, lagseilasen med tre båter fra hver nasjon, var kjent som havseilernes VM. Etter noen års fravær varsler RORC at de gjerne ser pokalen tilbake

Publisert

Eddie Warden Owen, tidligere proffseiler med offshore og matchseiling som spesialfelt har nå i snart ett år vært generalsekretær i ærverdige Roal Ocean Racing Club i London. En av hans hjertesaker er å få Admirals Cup tilbake på kartet igjen.

Regattaen var inntil midt på 1990 tallet en av de mest populære offshore seriene og inkluderte både Cowes Week og Fastnet Race. Det var da Fastner Race ble tatt bort som en følge av at dagens offshore båter benyttes mest i dagseilaser, at intererssen for pokalen falt dramatisk, og etter noen uheldig båttypevalg som førte til minimal deltakelse besluttet RORC å ta time out for den berømte pokalen.

Nå mener altså Warden Owen at det er igjen er interesse for en havseilas i tillegg til Volvo Ocean Race og Open 60 for proffseilerne, og planene går ut på å arrangere Admirals Cup igjen, som en ti dagers serie med Fastnete Race, 24 timers seilas, rundt Isle of Wight og baneseilaser på Solent, alt med Cowes som hovedbase.

Warden Owen håper å ha en regatta på plass i 2011, og vil vurdere å legge denne til vårparten, før seilasene i Middelhavet begynner for alvor.

Aktuelle klasser er Mini Maxis under IRC, en modifisert  TP52 klasse for offshore seiling og mulig Class 40 som har vært i sterk vekst de siste årene.

Norge har stilt lag flere ganger i Admirals Cup, siste gang i 1997 da Fram XIV var en del av et skandinavisk lag som endte på 7. plass.

Powered by Labrador CMS