Aksel Magdahl tar sjanser

For å ta igjen det tapte har «Ericsson 3» valgt å seile lavere, men raskere. Det kan straffe seg.

Publisert

–Magnus Olson har alt bitt vekk alle fingerneglene, skriver Aksel Magdahl i e-post fra Ericsson 3 i dag. De har tatt en sjanse på å ta igjen de fremste båtene ved å seile lengre syd. Det er gambling, fordi sjansene øker for å seile inn i regnbyger og stille områder jo lengre syd mot Borneo man seiler.

    –Jeg har lokalkjennskap om kystlinjen langs Borneo hvor vi nå seiler, fordi jeg feiret juleferien her. Jeg vet i hvert fall om noen gode barer og restauranter, skriver Aksel spøkefullt.

Bedre enn forventet

Kryssen har vært bedre enn forventet så langt. Det er rolig sjø og ikke for vått på dekk. Alle om bord har det bra. Olje installasjoner med store flammer gir flotte synsopplevelser.

Skadet kne

– Første gangen jeg hadde sjansen til å være på dekk å hjelpe til med seilskift ble veg vasket av fordekket og traff stikkjølen med kneet først. Det gjør at jeg sitter låst i navigasjonsstolen. Smertestillende tabletter gjør at jeg sover bedre om natten, skriver navigatøren på Ericsson 3, Aksel Magdal

På femte

Den nordiske båten Ericsson 3 ligger for øyeblikket på femte plass, 16 nm bak Puma som leder. Søsterbåten Ericsson 4 ligger på andre og mellom Ericsson båtene ligger begge Telefonica båtene.

Powered by Labrador CMS