Alinghi vil gi fra seg cupen om seilene ikke godkjennes

Ernesto Bertarelli setter hardt mot hardt i seildisputten som kan koste ham America´s Cup. 

Publisert

Bildet over viser Alinghi mot Team New Zealand i finalen for de 32. seilaser om America´s Cup. Begge brukte 3DL seil fra North.

America´s Cup forsvarer Alinghi sa gjennom son talsmann igår at de vil gi fra seg pokalen dersom BMW Oracle Racing får medhold i retten om at Alinghis seil ikke kan godkjennes fordi de ikke skal være produsert i landet båten representerer.  Erklæringen fra Fred Meyer, viseformannen i Societe Nautique de Geneve, SNG, som Alinghi representerer konkluderer dermed at Golden Gate Yacht Club kan komme til å vinne America´s Cup gjennom rettsapparatet, og ikke på vannet. Hans utspill kulminerer den to år lange disputten som har versert i New Yorks rettsapparat mellom to av verdens rikeste menn, den sveitiske biotech mogulenl Ernesto Bertarelli og den amerikanske softwaregiganten Larry Ellison.

- Vi har vært klare hele tiden; dersom BMW Oracle får gjennomslag for å diskvalifisere forsvarerens seil, blir det ingen regatta, og Russell Coutts vil ha vunnet America's Cup for Larry Ellison uten å seile, sier Meyer, som bekrefter at seilene er laget i Sveits av duk som er produsert ved North Sails' fabrikk for 3DL seil i Minden, Nevada.

BMW Oracle Racing sier de ikke ønsker å diskvalifisere Alinghi, men at de vil ha saken avklart før seilasene begynner 8. februar. Amerikanerne har tilbudt seg å utsette seilasene inntil sveitserne har kunnet produsere sine egne seil for den 90 fot store trimaranen.

I alle de siste seilasene om America´s Cup har både forsvarer og utfordrere benyttet 3DL seil fra North, produsert ved deres 3DL fabrikk og satt sammen i hjemlandet. Det er ennå ikke klart om retten i New York vil ta saken opp før seilasene skal starte i Valencia 8. februar, men

BMW Oracle Racings talsmann Tom Ehman håper det vil bli avhøring allerede til uken. Alinghi krever på sin side at BMW Oracle Racing Team trekker saken om det i det hele tatt skal bli seiling i Valencia.

Powered by Labrador CMS