Allsidig program for Oslo Race Week som starter imorgen

Oslo Race Week som pågår i uken før starten på Færderseilasen er blitt en hyggelig tradisjon som setter hovedstaden på seilsportskartet. Imorgen går starten.

Publisert

Arrangementene som er et samarbeid mellom Herbern Marina, KNS, NSF, NORC og Seilas har solide sponsorer i ryggen. Dermed får seilere og publikum et allsidig tilbud på spennende aktiviteter i dagene som kommer.

Oslo Race Week starter imorgen med Volvo Aker Brygge Cup for Draker, 11 m, Melges 24, X-99, H-båt og Sniper som seiler sin regatta på Lysakerfjorden fra kl 1200.

Samtidig går Sony Ericsson Invitational Cup i 2.4 meter på Oslobanen rett utenfor Herbern Marina på Aker Brygge. Her deltar inviterte seilere fra NSF landslag og andre kjente seilere.   Christoffer Sundby med 4. plass i 49er fra siste OL vant regattaen i fjor og vil kjempe i første rekke om pengepremien på USD 2000 også i år. Han får konkurranse av blant annet landslagstrener Thomas Guttormsen, Jostein Stordahl, tidligere Norges beste 2.4 meter seiler som nå satser mot Paralympics i Sonarklassen der laget hans er medaljekandidater, Jannicke Stålstrøm, brettseileren som er den høyest rangerte av norske seilere på ISAFs verdensranking, med 6. plass, og Starbåtseileren Petter Mørland Pedersen med fersk 4. plass fra den siste ISAF regattaen i Holland. Også den australske OL brettseileren med 6 plass fra Athen og 5. fra Sydney OL, Jessica Crisp, samt den tidligere verdensmesteren i E-jolle og nå snart OL klare i 49er Christopher Gundersen og Frode Bovim stiller til start. Litt av et felt med andre ord.

Det arrangeres også A-jolleregatta der deltakerne kan melde seg på direkte før start og en golfkonkurranse med kjempepremie for hole in one, vil sikkert også engasjere mange.

Programmet gjentar seg søndag til samme tid. Kyndige speakere anført av Jon Herwig Carlsen vil lose publikum gjennom dagens program.

Tirsdag samles trebåtene til Klassisk Seilas. Fra kl 1800 seiler tre 12 metere og mange andre vakkert restaurerte båter korte løp rundt øyene i Indre Oslofjord. Start og innkomst kan du følge fra Herbern Marina.

Onsdag - eller superonsdag som arrangøren har valgt å kalle den, innbys Færderdeltakerne til en uformell onsdagsregatta med veiledning fra landslagstrenere som også kan «kjøpes» for anledningen. Etter regattaen samles deltakerne i teltet der de kan stille spørsmål til et ekspertpanel med trenere og Færderseilasvinnere.

Fra kl 1200 samme dag trener Moth og Bladerider i farvannet rundt Oslobanen. Foruten verdensmester Rohan Veal fra Australia kommer tre svenske selere som vil vise de revulosjonerende foilbårne jollene som kommer opp i nærmere 20 knop på kryss. Bladerider en en mulig OL-båt i 2012 og de beste norske jolleseilerne er invitert til prøveseilas.

Torsdag konkurrerer Moth og Bladeridere om en premiepott på USD 1000. Deres regatta går innimellom finalene i Volvo Aker Brygge Cup, der klassevinnerne i helgens regatta på Lysakerfjorden gjør opp i 2.4 meter som avsluttes med Super finale, det vi si at første båt som vinner to seilaser, stikker av med premien, som er lån av en flott Volvo C70 Cabriolet over sommeren.

Fredag er selve dagen: Da avsluttes Oslo Race Week med starten av Færderseilasen som i år har rekorddeltakelse med 1140 båter. Mange spektakulære båter blir å se, ikke minst i duellen mellom Vo70 Ericsson og Morten Bergesens «Nariida» som har Knut Frostad ombord. Kong Harald som vant Færderseilasen ifjor er klar til å forsvare seieren i år. Første start går allerede kl 1200.

Du kan som vanlig følge seilasen fra time til time på seilas.no

Powered by Labrador CMS