Alt klart for den åttende båten

Den irske seileren Ger O´Rourke kjøpte for bare måneder siden vinneren av det siste Volvo Ocean Race ABN Amro One. Nå er båten klar for årets VOR med nederlandsk sponsor og under nederlandsk flagg

Publisert

Etter å ha sikret seg båten som har vært treningsbåt for Ericsson teamet var den første utfordringen å få med seg de beste seilerne som fremdeles var tilgjengelige og de beste tekniske støttespillerne på den korte tiden som var igjen frem til starten 11. oktober. De var heldige å få med seg noen av de beste fra ABN AMRO prosjeket og med Delta Lloyd som også er sponsorer for det nederlandske OL laget i seiling som hovedsponsor var O´Rourke & Co på god vei.

Båten kommer til å seile under nederlandsk flagg og få seilnummer NED 1. Seks seilere fra Nederland blir å finne ombord i båten som for det meste av regattaen får Ger O'Rourke som skipper og flere av seilerne fra hans Farr 50, Fastnetvinneren «Chieftain» blant mannskapet. Den komplette mannskapslisten blir annonsert i Alicante 22. september.

Følgelig vil den åttende etappen mellom Galway og Göteborg-Marstrand runde et merke utenfor Rotterdam, slik at det nederlandske publikum vil få et glimt av båtene når de passerer utenfor kysten. 

- Jeg er svært fornøyd over å ha en åttende båt i Volvo Ocean Race, sier Knut Frostad, - og jeg er særlig glad for at denne representerer Nederland som har spilt en viktig rolle i denne regattaen helt siden 1973, sier han. Frostad understreker også at han er en tilhenger av at samme båt kan være med i flere regattaer. - Jeg beundrer spiriten i dette prosjektet, sier han og understreket at laget har et godt utgangspunkt med vinnerbåten fra det forrige racet. - Jeg ser frem til å se hvordan de gjør det i dette, sier han.

Båten er i øyeblikket midt i kvalifiseringsseilasen på 2000 nautiske mil.

Powered by Labrador CMS