Alvorlig ulykke i Danmark endte godt
Alvorlig ulykke i Danmark endte godt

Alvorlig ulykke i Danmark endte godt

Tre danske seilerjenter var nær ved å drukne da deres Elliott 6 kullseilte sist fredag.

Publisert

Sist fredag kullseilte tre av Danmarks beste seilere i OL båten Elliott 6 m. under trening i Øresund. To av mannskapet falt i vannet og mistet kontakt med båten. Skipperen Trine Abrahamsen, tidligere verdensmester i Yngling, seilte til land for å få hjelp. Lærke Nørgaard og Lerke Christoffersen ble liggende lenge i vannet, sistnevnte ble etter ulykken holdt i kunstig koma, men begge er nå i fin form og ved godt mot.

 

Det var under trening på Øresund i farvannet mellem Skovshoved og Taarbæk at de tre jentene som forsøker å kvalifisere seg på Danmarks OL lag i seiling til 2012, kullseilte under frisk spinnakerseilas. Gastene Lærke Nørgaard (YF) og Lerke Stamer Christoffersen (KDY), falt i vannet, mens Trine Abrahamsen (Skovshoved Sejlklub) fikk berget spinnakeren, men hun kunne ikke lokalisere de to jentene i vannet

Etter et kort søk besluttet hun å seile til nærmeste havn, Taarbæk, der hun fikk slått alarm. Det ble umiddelbart satt en RIB på vannet, samtidig som Søværnets Operative Kommando (SOK) mottok alarm kl. 15.09. De to seilerne ble plukket opp av helikopter kl. 15.58 og ble umiddelbart bragt til Rigshospitalet til behandling. Lærke Nørgaard, som var ved bevidsthet da de blev fundet, kunne allerede lørdag ettermiddag utskrives fra sykehuset, mens  den bevistløse Lerke Christoffersen ble lagt i kunstig koma. Hun kunne først vekkes søndag formiddag, men har etter legenes vurdering klart sig uten fysiske mén.

- Det var uten sammenligning en av de lengste timer i mit liv, da jeg lå i vannet, sa Lærke Nørgaard etter det mer enn en time lange oppholdet, der hun og Lerke Christoffersen oppskriftsmessig holdt sig tett sammen, så de var lettere å lokalisere. Det var imidlertid først og fremst på på grunn af de selvlysende farger på seiltøyet at helikopteret fant dem så raskt.

I en pressemelding meddeler Kongelig Dansk Yachtklub KDY at Trine Abrahamsen og Lærke Nørgaard begge er blitt tilbudt bistand fra krisepsykolog, mens Lerke Christoffersen får et tilsvarende tilbud, når hun er utskrevet fra sykehus.

Powered by Labrador CMS