Emirates Team New Zealand kullseilte idag

Under trening mot INEOS Team UK gikk det galt for America's Cup forsvarerne

Publisert Sist oppdatert

Fire dager før PRADA CUP, seilasene som skal kåre utfordreren til de neste seilasene om America's Cup, gikk det galt for pokalforsvarerne, Emirates Team New Zealand. I en treningsseilas mot INEOS Team UK som nå øyensynlig har fått fart på båten, mistet laget fra New Zealand kontroll på båten som regelrett kullseilte. Heldigvis skadet ingen av seilerne seg, og det var også minimal skade på båten som ved hjelp av følgebåter fra teamet kom på rett kjøl i løpet av kort tid.

SeilTV med America's Cup program onsdag

Seilmagansinets SeilTV presenterer onsdag 13. april kl 1800 en forhåndsomtale av Prada Cup, som er kvalifiserings seilasene til selve America's Cup finalen. Denne regattaen starter i Auckland 15. januar, Tre båter, INEOS Team UK, Luna Rossa Prada Pirelli fra Italia og det amerikanske NYYC American Magic deltar i regattaen som starter med Round Robin 1, 2, 3 og 4, der vinneren går til finalen. Lag 2 og 3 møtes i en semifinale der første båt som vinner fire seilaser møter vinnerbåten fra Round Robin i en finale der den første som vinner syv seilaser får retten til å måte pokalforsvarer Emirates Team New Zealand i de 36. seilaser om America's Cup som starter 6. mars.

Intervju med Ken Read

Ken Read i kommentatorboksen
Ken Read i kommentatorboksen

Under vår sending bringer vi blant annet et eksklusivt intervju med Ken Read, presidenten i North Sails som også er med i kommentator teamet for America's Cup. Få har mer kunnskap om de kommende seilaser enn nettopp Ken Read som analyserer situasjonen, teamene og teknologien rundt de avanserte 75 foterne vi ser i regattaen.

I Seilmagsinets panel deltar foruten vertene Axel Nissen-Lie og Mikkel Thommessen, vår inviterte America's Cup ekspert Christian Løken.