America's Cup

«Britannia» sjøsatt

America's Cup utfordrer INEOS TEAM UK (GBR) døpte sin første AC75 fra Portsmouth lørdag.

Publisert Sist oppdatert
DÅP: Ben Ainslie foran baugen under dåpen.
DÅP: Ben Ainslie foran baugen under dåpen.

Etter 18 måneders tid for design, utvikling og bygging kunne britene endelig sjøsette en av de mest kompliserte båtene i cupens 168 årige historie. 

«Britannia» er navngitt etter britenes mest berømte seilyacht, kongebåten som ble sjøsatt i 1893.

– Oppgaven å vinne de 36. seilasene om America’s Cup har krevd en ny tilnærming, ny strategi og nødvendig støtte fra INEOS for å få tilstrekkelig fokus på utfordringen som ligger foran oss, sa lagleder og skipper, Ben Ainslie.

– Jeg er stolt og overveldet over lagets engasjement i design og bygging av vår første AC båt. Det har tatt store mengder hardt arbeid og nå kan jeg ikke vente med å ta båten ut på Solent for å seile med den. 

Fra det øyeblikk AC75 Class regel ble publisert 29. mars 2018 av forsvareren Emirates Team New Zealand, har det vært lagt ned 90,000 design- og 50,000 byggetimer å få «Britannia» på vannet.

INEOS TEAM UK Chief Designer, Nick Holroyd, forklarte kompleksiteten ved denne utfordringen.   – AC75 er den første foilende enskrogsbåt i denne størrelsen. Den ligner ikke på noe annet som er satt på vannet tidligere, og er et enormt ambisiøst prosjekt med bare halvannet år til forberedelser. Det er det som gjør cupen så interressant, sier han. 

 

 

«Britannia»
«Britannia»