America´s Cup «live» på internet

Regattaen som kommer til å bli forskjellig fra alt annet vi hittil har sett av to båter som seiler mot hverandre, kan følges fra start til mål på internet. Også Eurosport sender direkte.

Publisert

The Société Nautique du Genève (SNG), som har ansvaret for gjennomføringen av de 33. seilaser om America’s Cup, har delegert jobben med å organisere mediadelen til Consorcio Valencia 2007. Seilasene tegner tl å bli noe ingen har opplevd maken til, med de to raskeste båtene i America´s Cup historien på baner som er opp til seks ganger større enn de forrige America´s Cup banene og der det kan oppstå en separasjon mellom båtene på inntil 20 nm.

Derfor blir TV dekningen kristisk, og for første gang i America´s Cups historie blir regattaen overført direkte via internet, gratis for publikum. Trolig vil det gjøre det mulig for et historisk stort publikum å følge seilasene uten å måtte reise til Valencia. Eurosport vi også sende direkte fra seiasene, både 8. og 10. februar, samt 12. februar om nødvendig. Sendingene vil bli på to og en halv time daglig.

En gigantisk storskjerm vil bli plassert på land, ved Veles e Vents, den store bygningen  rett ved Port America’s Cup. Mediasenteret får plass til 150 journalister.

For å få alle detaljer på plass på den korte tiden som gjenstår til første seilas, 8. februar, har et internasjonalt team som også sto bak de forrige America´s Cup seilasene kommet på banen. Michel Hodara, sjefen for America’s Cup Management in 2007, skal lede et lag med erfarne profesjonelle som skal sørge for TV, media, underholdning og hospitality.

Fremdeles gjenstår det en rekke spørsmål knyttet til hvilke komponenter på en America´s Cup båt som skal være produsert i det samme landet som båten representerer. Per idag er det ingen som vet når disse kan være avklart fra voldgiftsdomstolen i New York.

Powered by Labrador CMS