America’s Cup tilbake til USA
America’s Cup tilbake til USA

America’s Cup tilbake til USA

Verdens mest berømte sportstrofé, The America’s Cup; The Ugly Mug på folkemunne, er tilbake i USA etter at BMW ORACLE slo ALINGHI 2–0.

Publisert

Dagens seilas bød på en spennende kryss med utfordrende vindskift, der avstanden mellom båtene bare var drøyt 20 sekunder ved runding av toppmerket, men da sløreleggene startet, var saken klar: Seieren ville gå til BMW ORACLE, som feide fra den sveitsiske katamaranen på sløren. Den amerikanske trimaranen var oppe i 33 knops fart i 8 knops vind!

FANTASTISK VERKTØY. – Det er en fantastisk følelse, sa rormannen James Spithill etter målgangen.

– Mengden av arbeid hele laget har lagt i denne båten og nå to seilaser uten problemer, er fantastisk. Jeg vil rose mannskapet på land, supporterteamet og designerne. De ga oss et fantastisk verktøy.

– Dette er absolutt en fantastisk følelse, istemmet lagets ledergrunnlegger og eier – og medlem av afterguarden om bord, Larry Ellison.

– Jeg er virkelig stolt av å være en del av dette laget. Jeg kan ikke være mer stolt enn dette, sa han.

VINDSKIFT. Om første bidevind forteller Spithill:

– Vi kunne ikke se at vindskiftet gikk så langt til høyre som det gjorde, og som bidro til å gjøre dette spennende tidlig,

Vil du se et tilbakeblikk på hvordan seilasen foreløp, kan du følge live-oppdateringene til SEILmagasinets samarbeidspartner, Bådmagasinet.dk.