Artemis suveren i treningregatta

Svenske Artemis var ubeseiret i den nest sistre trenngsrunden før America's Cup

Publisert Sist oppdatert

Med ni strake seire, fire av dem mot US Oracle Team, viste svenskene at de for alvor blir å regne med i årets America's Cup regatta. Riktignok er alle lagene inne i en testing- og utviklingsperiode, men så langt har Artemis teamet et klart forsprang på konkurrentene.

Oracle slikker sårene

I følge skipperen på forsvarerbåten, Jmmy Spithill, skyldes det at mannskapet på Artemis gjør færre feil enn de andre, mens en mer direkte amerkansk  observatør er kritisk til egen innsats.

- Vi fikk skikkelig juling av Artemis, så nå må vi studere hva de har gjort, og bruke våre megaressurser til å kopiere og forbedre dem og se om vi må foreta en regelendring eller to til vår fordel.  

Grafisk oversikt over vind

Den viste detaljerte grafiske oversikt over vindforholdene i The Great Sound er utarbeidet for Oracle av deres samarbeidspartner Airbus.

Uvissheten om Team Emirates New Zealand

Det store spørsmålet er nå hvor Emirates Team New Zealand står i dette bildet. Etter en effektiv treningsperiode hjemme i Auckland der man blant annet har fått testet ut pedaltråkket til betjening av vinsjene, ankom båt og mannskap Bermuda for en kort uke siden. Først i neste, og den siste treningsrunden, får vi et svar New Zealendernes styrke.