Amerikansk seiler ekskludert fra konkurranser i to år

Den amerikanske laserseileren Brodie Cobb er ekskludert fra regattasseiling i to år etter en episode under Stillehavsmesterskapet i Laser i 2006.

Publisert

Brodie Cobb er utelukket fra å delta i regatta som skipper eller mannskap i enhver konkurranse i USA fra 15. januar 2007 til 31 desember 2008. I tillegg er han eksludert fra alle ISAF regattaer i samme tidsrom. US Sailing Review Board har konkludert med at  Cobb har brutt Regel 69 ved handlinger som impliserer grovt brudd på god oppførsel og sportsånd.

Cobb unnlot å stille i avhøre etter at det var innlevert rapport på ham for mulig brudd på Regel 69. Etter berøring mellom to båter ved lensemerket, hvorav den ene var Brodie Cobbs laser møttes de to rett etter målgang og det skal ha oppstått håndgemeng på sjøen. Om dette førte til personskade sier meldingen fra US Sailing ikke noe om.