LENS: «Sassicaia» med spidde seil vestover fra Kapp Verde.
LENS: «Sassicaia» med spidde seil vestover fra Kapp Verde.

God bør ut fra start

ARC starter i dag, søndag, mens ARC+ kom i gang alt på fredag. Vi har mottatt rapport fra Dag Sem.

Publisert Sist oppdatert

Mens ARC seilerne kommer til å få lite vind etter start, så er ARC+seilerne godt fornøy med værforholdene. Vinden akselererte rundt øyene ved start fredag. 

– Det ble en forrykende start ut fra Mindelo. Akselerasjonsonen bød ikke uventet på frisk vind rett bakfra. Huhei som det gikk! Så 12 knop flere ganger. 

Nå har vi kommet oss litt løs av øyene og passaten står som en behagelig hårføner i ryggen. Rolig sjø. Fersk fanget Dorade til middag i kveld, forteller Dag Sem, han er mannskap på den danske «Sassicaia», en Luffe 48. 

Båten ligger nå som nummer 36 i feltet, og er ventet frem på Granada i Karibia 4. desember. «Sassicaia» har seilt 146 nm siste døgn. 

TRACKING: Feltet har spredt seg mye etter start på fredag. Raskeste båt har seilt 350 nm. Ikke alle kom seg avgårde da starten gikk.
TRACKING: Feltet har spredt seg mye etter start på fredag. Raskeste båt har seilt 350 nm. Ikke alle kom seg avgårde da starten gikk.
START: «Sassicaia» la raskt mange bak seg ut fra Mindelo. ARC
START: «Sassicaia» la raskt mange bak seg ut fra Mindelo.

Lettere forhold

I dag, søndag 19. november er forholdene litt lettere for langturseilerene som befinner seg på 16 breddegrader i Atlanterhavet. Vinde ligger mellom 5-6 m/s i følge Windy. De raskeste båtene gjør rundt 8 knop, mens de lengre bak gjør rundt 4 knop. 

Av de norske båtene så er det Xc45 «Xmeralda» fra Nesodden som igen seiler fortest, men rett bak ligger Dehler 42 «Ada II» fra Tromsø. Båtene ligger som 18 og 19, og er ventet fremme 3. desember. Bakerst av de norske ligger «Moon Bird», en 36-fots katamaran. Den ligger som båt nummer 84 er ventet fremme 12. desember. «Moon Bird» har seilt 97 nm siste døgn.