ARC, Luffe 48, Langtur
AFRIKA: «Sassiacaia» til brygga på Midelo, Kapp Verde.

Frisk innspurt etter noen litt roligere timer på havet

Danske Luffe 48 «Sassiacaia» kan notere en 4. plass i Cruising C divisjonen med 19 deltagere, og en 28 plass i Cruising over all. Om bord er Dag Sem fra Oslo Seilforening som har sendt oss rapport.

Publisert

Selv om vi lenge lå langt bedre an i feltet så må vi si oss fornøyd med dette. Det er bare skipper Jonas og jeg som er seilere ombord, og vi har med tre barn under 10 år som vi skal ta vare på. Barna har hatt det fint og alt har gått bra, bortsett fra endel brekkasje. Det er antagelig noe man bare må regne med på slike turer. Nest siste dagen til havs tettet begge doene seg (kast aldri papir i do!!!). Og fruen i huset her ble litt grim, kvinner er litt rare sånn. Men den trauste skipper brettet opp ermene og etterhvert løste også det seg. Så god stemning nå. 

I Afrika

Å seile inn i havna på en tropeøya er alltid spektakulært, varmen, luktene, lydene, - alt sammen er så eksotisk og spennende. Som en del av ARC blir man også tatt i mot på første klasse med verdifull hjelp på brygga og stor stemning i den lokale baren. 

Nå har vi fått sovet ut, feiret skipperens bursdag med stor frokost i cockpiten. Så skal byen utforskes.

ARC, Langtur, Frokost
FROKOST: Dag Sem seiler med en dansk familie om bord i «Sassiacaia».

Uten autopilot

Må vel si at turen ned hit til dels var ganske frisk og slitsom uten autopilot. Men altså for en opplevelse. Nytelse fra ende til slutt. Gleder meg til å kaste loss igjen neste fredag og sette seil mot Grenada.

Skipper Jonas er en sindig fyr, det skal mye til å vippe han av pinnen. Men nå røyner det på. Vår generator som skal levere strøm til alt ombord, inkludert vår autopilot har streiket siden vi forlot Las Palmas. Den tenner og går i et snaut minutt og stopper. Det er varmt, eller hett er vel mer dekkende. Og Jonas er gjennomsvett med hodet ned i et kaos av diesel og elektro der nede i dypet bak i akterspeilet. Jeg føler meg litt maktesløs og tenker at det kan passe å skygge banen. Så jeg tilbyr meg å gjøre et ærend opp i byen.

Omlag ti meter bortetter bryggen vaier et norsk flagg fra hekken på en fin båt. Så jeg velger å hilse på. Skippern ombord har fått med seg våre problemer og etter en kort intro skjer det.

«Hører dere har en Lombardini generator?»

«Eh ja?»

«Den vil ikke starte fordi kondensatoren er gåen, jeg har en reserve dere kan få»

Hva skal man si om sånt. Uansett, noen minutter senere har vi en generator som virker. Bare helt utrolig, og jeg tenker at dette er god karma.

Norske båter i ARC+

Plass Navn Båttype Skipper I mål
11XmeraldaX-Yachts Xc 45Beate & Colin Bevan10 nov. 10:20
62NorahJeanneau Sun Odyssey 43Vegard Holmberget11 nov. 10:54
78Ada IIDehler 42C (JV)Trond Johansen11 Nov 16:21
80MøyfridJeanneau Sun Odyssey 44Julie Ruyter11 Nov 18:29
82Why NotBeneteau Oceanis 46Petter Asheim11 Nov 20:43
95Moon BirdFountaine Pajot Mahe 36Ole Martin MinsåsETA: 14 Nov 15:03

.